Donkere wolken boven DFS na nederlaag tegen Capelle, 1-0

DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Lorenzo Davids, Noë Bokila, Mattheys Kuypers (69.Zefanho Kiriwenno), Corné Davelaar, Marijn de Kler (82.Roy de Ruiter), Luciën Dors, Remy Raterink, Jeffrey Arends (78.Alex Scheffer)

Gele kaart Capelle: Kai Fens, Rutger de Bos

Gele kaart sv DFS: Rick van Walsem, Lorenzo DavidS 

Toeschouwers: 400

Op de warmste tweede paasdag sinds het begin van de metingen kwamen de gastheren het felst uit de kleedkamer met een aantal mogelijkheden die geen goals opleverden als gevolg. Voor DFS zag Raterink zijn lob corner gekopt worden terwijl hij ook nog een vrije trap overschoot. Vervolgens voorkwam de prima op dreef zijnde doelman Veeneman met twee fraaie reddingen een achterstand voor de Betuwenaren. Raterink schoot nog een keer in vrije positie tegen een verdediger van Capelle op, zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0 

In de tweede helft ploeterde beide ploegen voort en leek de degradatiestress in de benen te slaan. Uiteindelijk besliste een makkelijk gegeven vrije trap de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. De niet al te best genomen vrije trap verdween via een DFSer uiteindelijk voor de voeten van Kevin van la Parra die de bal simpel kon binnen lopen, 1-0 DFS werkte hard en probeerde het wel, maar de ploeg ontbeert creativiteit terwijl men aanvallend machteloos oogt. DFS gooide alles op de aanval in de jacht op een punt. Ondanks vijf man voorin werd doelman Van der Meer nauwelijks op de proef gesteld, terwijl de thuisploeg de voorspong koesterde en zelf ook niet echt gevaarlijk meer werd. In de dying seconds was notabene doelman Veeneman, na een corner, nog het dichtstbij de gelijkmaker. Direct hierna floot de leidsman de matige degradatiekraker af.

Het is nu aan de technische staf om de koppen weer omhoog en  het team weer op de rails te krijgen voor het slot van de competitie. 

Er hangen donkere wolken boven DFS, maar we hebben het nog steeds in eigen hand!!!  

Op zaterdag 4 mei speelt DFS om 14:30 uur in Katwijk tegen FC Rijnvogels.

Terug naar het overzicht