Driepunter voor sv DFS

Opstelling: Jordy van der Kracht, Kerem Cifci, Arjan Goorman, Jesse Edge, Marijn de Kler, Alper Yaldiz (63.Furkan Alakmak), Lorenzo Davids (68. Aleksandar Lejic)  Michael den Heijer, Fatih Ilkhan, Cedric Badjeck, Noë Bokila

Voetballend waren onze mannen vandaag de betere ploeg tegen het sympathieke en hardwerkende Hierden, dat voornamelijk de lange bal hanteerde. Na vijf minuten schoot Bokila met een beheerste schuiver, na een assist van Badjeck, de bezoekers naar een snelle voorsprong. Hierden kwam niet veel verder dan een schot naast. DFS kreeg nog een aantal mogelijkheden op een grotere voorsprong die niets opleverden. Iets voor het half uur stuitte de vrijgespeelde Bokila op doelman Grootkarzijn. Vervolgens schoot de thuisploeg, na balverlies van de bezoekers, voorlangs. Vier minuten voor de rust verzilverde Ilkhan een assist van wederom Badjeck, tot de 0-2 ruststand.

In de tweede helft bleef DFS de dominerende ploeg. Nadat Ilkhan zijn stift vrij voor doelman Grootkarzijn zag mislukken vergrote Bokila, na de derde assist van Badjeck, met een kopbal de voorsprong naar 0-3. Hierna speelde DFS vrij slordig waarna de thuisploeg vanaf de strafschopstip de 1-3 aantekende. Hierden probeerde daarna via de lange bal op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg creëerde uiteindelijk weinig mogelijkheden, zodat de Betuwenaren verdiend met een 1-3 overwinning de punten mee naar huis konden nemen.

Ondanks dat er op de overwinning weinig viel af te dingen zijn er nog genoeg verbeterpunten waaraan de technische staf de komende weken kan gaan werken.

A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark Mulderssingel de wedstrijd tegen WHC op het programma.

Terug naar het overzicht