Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Wittenhorst - DFS - 4-0
Hierbij het versalg van de bekerwedstrijd uit tegebn Wittenhorst. Er waren weinig supporters meegereisd. Later bleek dat ze terecht iets anders waren gaan doen, het was niet best.

DFS blameert zich tegen Wittenhorst
Om 15:00 uur werd vandaag de derde bekerwedstrijd van dit seizoen afgetrapt tegen het Limburgse Wittenhorst
DFS startte in de volgende opstelling: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen (70. Corné Davelaar), Ariën Arends (44 Bjorn Cuperus), Rick van Walsem, Rody van Osenbruggen, Leon Koopman, Luciën Dors, Sebastiaan Kolff (64. Dusty Louwaars), Rutger Worm, Brayton Biekman, Mike Louwaars.
Het zou een teleurstellende middag worden voor alles wat DFS lief heeft. DFS begon nog wel redelijk aan de wedstrijd en men bepaalde dan ook dertien minuten lang het spel. Wittenhorst verdedigde compact en kwam nauwelijks van de eigen helft af. Koopman schoot voor DFS naast en enkele voorzetten vanaf rechts konden niet verzilverd worden. De eerste de beste keer dat de thuisploeg vanaf de eigen helft kwam was het direct raak toen een van de voorwaartsen de DFS verdediging de hielen liet zien en na doelman Veeneman omspeelt te hebben de 1-0 tegen de touwen schoof. DFS kreeg hierna in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden om gelijk te maken. Kopballen van Biekman en Dors verdwenen echter naast en over de goal. Verschillende afstandsschoten van DFS werden steeds geblokt door de uitstekende defensie van Wittenhorst. In de omschakeling was Wittenhorst levensgevaarlijk en bij één van deze momenten kon de DFS defensie een schotpoging nog net blokken waarna de rebound voorlangs werd geschoten. Verder pareerde doelman Tissen met één hand uitstekend een hard schot van Worm. Vijf minuten voor de rust leek DFS dan toch via Biekman na een assist van Worm de gelijkmaker aan te tekenen, ware het niet dat de grensrechter volkomen ten onrechte zijn vlag omhoog stak, zodat de goal vanwege buitenspel werd afgekeurd. In de laatste minuten voor rust viel Arends nog geblesseerd uit en werd hij vervangen door Cuperus. Verder haalde Rody van Osenbruggen nog een van dichtbij hard ingeschoten bal van de lijn en zag Dors zijn poging maar rakelings naast verdwijnen.
In de tweede helft ware de eerste kleine mogelijkheden voor DFS. De voorzetten van Worm werden echter niet op waarde geschat. Via een verdediger van de thuisploeg die op de eigen paal kopte werd het bijna als nog gelijk. Net als in de eerste helft was de eerste mogelijkheid, rond de zesenvijftigste minuut, in de tweede helft gelijk raak voor Wittenhorst, 2-0. Daarna werd het voor DFS van kwaad tot erger. De Opheusdenaren speelde zeer slordig, de linies lagen veel te ver uit elkaar en verder oogde het spel zeer mat. Nadat Veeneman een derde tegengoal voorkwam bracht DFS met Davelaar en Dusty Louwaars voor Melvin van Osenbruggen en Kolff nog twee frisse krachten binnen de lijnen. Aanvoerder van Walsem ging daarna naast Biekman in de spits spelen. DFS zag Mike Louwaars het nog twee keer van afstand proberen, zonder dat dit resultaat opleverde. Aan de andere kant sloeg Wittenhorst in de laatste minuten nog twee keer toe, waarvan éénmaal via een penalty, zodat DFS met een pakslaag de laatste wedstrijd voor de competitiestart afsloot.
Uw verslaggever kan niet anders concluderen dan dat DFS nog niet klaar is voor de competitiestart van volgende week. Hoewel het niet bewust zal zijn oogde het spel zeer mat. De linies lagen veel te ver uit elkaar en ook oogde DFS, in tegenstelling tot de tegenstander van hedenmiddag, niet als één team! In verdedigend opzicht kreeg DFS alweer de vierde penalty in zes wedstrijden tegen. Verder ontbreekt het in aanvallend opzicht nog aan effectiviteit. Opheusdenaren zijn harde werkers en dat willen we ook graag op het veld terug zien! Er is dus genoeg werk aan de winkel voor de technische staf om de ploeg op scherp te zetten voor de competitiestart tegen Roda’46.
A.s. zaterdag om 14:30 uur staat dus de eerste competitiewedstrijd uit tegen Roda’46 uit Leusden op het programma. U bent er als Heuzes 12de Kjel toch ook bij om onze jongens te steunen?
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.