Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

WNC - DFS 1-2
Verslag:

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen WNC op het programma.
Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Bjorn Cuperus (16. Melvin van Osenbruggen), David Magee, Sebastiaan Kolff, Luciën Dors, Ali Edan, Mike Louwaars, Rutger Worm (90. Michel Vinken), Mike Louwaars (83. Brayton Biekman)
Met op de achtergrond het geluid van het voorbijrazend verkeer op de A2 schotelde beide ploegen de toeschouwers een zeer matige wedstrijd voor. Ook vandaag bleek weer dat DFS de laatste weken worstelt met zijn vorm. In dat geval moet je dus hard werken en daar viel vandaag weinig op aan te merken.
DFS mocht het spel maken terwijl de thuisploeg voornamelijk met de lange bal gevaar probeerde te stichten. Nadat doelman Kaasjager een voorzet van Worm los liet zag Mike Louwaars zijn inzet via een verdediger naast de goal verdwijnen. Aan de andere kant haalde Cuperus na een tackle, wat hem een blessure opleverde, de vaart uit een schot van een WNCer, zodat diens poging door doelman Veeneman makkelijk onschadelijk gemaakt kon worden. Rond het kwartier kreeg DFS na hands van de thuisploeg op een mooie positie net buiten de zestienmeter een vrije trap te nemen. Ted Heijckmann ontfermde zich over deze vrije trap en schoot de bal vanaf links fraai binnen, 0-1. Direct hierna bleek Cuperus toch niet verder te kunnen en werd hij vervangen door Melvin van Osenbruggen. Davelaar verhuisde hierdoor naar het centrum van de verdediging. Het bleef een rommelige wedstrijd doordat beide ploegen onnauwkeurig waren in de passing en de ballen steeds bij elkaar inleverde. DFS kreeg via Dors, na een mooi opgezette aanval via Melvin van Osenbruggen en Worm, de kans op een ruimere voorsprong. Alleen was zijn inzet te zwak om doelman Kaasjager te verrassen. Na een reeks van fouten aan DFS kant was het de mee opgekomen Den Hartogh die namens WNC de gelijkmaker binnenschoot, 1-1. Net voor rust kwam DFS toch weer op voorsprong. De opgekomen linksback Magee bediende met een perfecte voorzet Rutger Worm die de bal goed controleerde en vanuit de draai achter de kansloze Kaasjager tegen de touwen schoot, 1-2
In de tweede helft hetzelfde beeld. DFS dat het spel mocht bepalen en WNC dat gokte op de tegenstoot. Zonder groots te spelen had DFS de wedstrijd in het eerste half uur na rust kunnen beslissen. Na een slalom zag Dors zijn bal voorlangs gaan terwijl de ontsnapte Heijckmann zijn voorzet via een verdediger achter zag gaan. Aan de andere kant verdwenen de hoge voorzetten van de thuisploeg steeds in de veilige handen van doelman Veeneman. De grootste kans voor DFS was daarna voor Heijckmann die, na een één twee met Kolff, vrij voor doelman Kaasjager opdook. Deze voorkwam echter met een prima reflex met zijn voet de beslissing van de wedstrijd. WNC ging in de slotfase met twee ingebrachte aanvallers alles of niets spelen. Men pompte de ballen het zestienmetergebied van DFS in. Met kunst en vliegwerk overleefde DFS een aantal klutssituaties en sleepte men uiteindelijk verdiend de drie punten over de eindstreep, 1-2
Het was niet best, maar de drie punten zijn binnen! Koploper Sliedrecht ondervond, net als eerder DFS, ook de kracht van FC Breukelen en ging met 3-0 onderuit. Hierdoor is DFS de koploper weer genaderd tot op twee punten. De titelstrijd ligt nu weer helemaal open. Nu de komende twee weken gebruiken om weer fit en scherp te worden voor de eerstvolgende thuiswedstrijd op 1 april.
Over twee weken hervat DFS de competitie met een thuiswedstrijd tegen Montfoort. De wedstrijd op sportpark ’t Heerenland begint om 14:30 uur.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.