Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

4-1 overwinning
DFS wint overtuigend van Roda’46, 4-1
Vanmiddag stond de wedstrijd tegen Roda’46 op het programma.
Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem(90.Rody van Osenbruggen), Bjorn Cuperus, David Magee, Sebastiaan Kolff, Luciën Dors, Melvin van Osenbruggen, Rutger Worm (90. Ruben Rentenaar), Elvin Hardeveld, Ted Heijckmann (64.Brayton Biekman)
DFS trof vanmiddag eindelijk weer eens een tegenstander die ook zelf wilde voetballen. Zulke tegenstanders liggen DFS nu eenmaal beter dan ploegen die zich ver terugtrekken op de eigen helft. Beide ploegen schotelde de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd voor met DFS na negentig minuten als de verdiende winnaar.
DFS begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de op dat moment nog nummer vier van de ranglijst uit Leusden. De sinds vorige week weer van een blessure teruggekeerde Elvin Hardeveld strafte in de vierde minuut geklungel in de Roda’46 keihard af door de vroege 1-0 binnen te schieten. Twee minuten later voorkwam doelman Veeneman de gelijkmaker door een prima poging van afstand met zijn vingertoppen uit de kruising te tikken. DFS was de bovenliggende ploeg en men kreeg hierna nog een aantal halve mogelijkheden die uiteindelijk niets opleverden. Roda’46 werd gevaarlijk via een vlijmscherpe tegenstoot die op het juiste moment door een klasse tackle van Van Walsem onschadelijk werd gemaakt. Na drieëntwintig minuten kreeg DFS, na een overtreding op Heijckmann, links van de vijandelijke zestien een vrije trap te nemen. Deze vrije trap verdween via een speler van de tegenstander achter doelman Janssen tegen de touwen, 2-0. DFS kreeg daarna nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Omdat deze niet werden benut gingen beide ploegen rusten met een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.
In de beginfase van de tweede helft leunde DFS rustig achterover. Roda’46 mocht de bal rond spelen zonder dat men daar heel veel gevaar uit kon stichten. Het spel van de Leusdenaren was vooral gebaseerd op de ingevingen van Jermain Cikic, de gevaarlijkste en beste speler aan de kant van de bezoekers. Door goed samenspel van de Opheusdense defensie wist DFS het gevaar en de klasse van Cikic goed in te dammen. Aan de andere kant vond Hardeveld na zo’n zestig minuten tot tweemaal toe doelman Janssen op zijn pad. Bij DFS kwam ondertussen Biekman als vervanger van Heijckmann in het veld. Na een prima voorzet van Worm zag de opgekomen Davelaar zijn kopbal door doelman Janssen onschadelijk gemaakt worden. Roda’46 schakelde hierna weer razendsnel om, maar weer was het de defensief uitblinkende Van Walsem die op het juiste moment ingreep en zo een mogelijkheid voor de bezoekers voorkwam. Ook Sebastiaan Kolff slaagde er, na een voorzet van Magee, niet in om met een afstandsschot doelman Janssen te passeren. Aan de kant van de Leusdenaren zag Sangwa zijn schot door doelman Veeneman tot corner verwerkt worden. Nadat Kaya namens de bezoekers in redelijk vrijstaande positie de bal ruim naast had geschoten besliste DFS de wedstrijd door de marge te vergroten naar 3-0. Biekman stuurde met een hakbal Magee weg. Linksback Magee bediende spits Hardeveld, die zijn schot gestopt zag worden door doelman Janssen. Rutger Worm was er echter als de kippen bij om de rebound tegen de heerlijk ritselende touwen te schieten, 3-0. Roda’46 deed via invaller Daas nog wat terug door de 3-1 binnen te schieten. In de slotfase moesten de bezoekers na rood voor één van hun spelers nog verder met tien man. DFS toverde nog een heerlijke aanval over meerdere schijven tevoorschijn, die door Worm werd afgerond, 4-1. In de blessuretijd kwamen Rentenaar en Rody van Osenbruggen nog als de vervangers van Worm en Van Walsem binnen de krijtlijnen. In de slotseconde zag Hardeveld , na weer een prima aanval, zijn inzet nog op de lat uiteen spatten.
Door de prima 4-1 overwinning vanmiddag van DFS en de winst van koploper Sliedrecht staat er volgende week een heuse topper op het programma tussen de koploper en de runner up van 1A. DFS staat nog steeds één punt achter, dus de opdracht vooraf is duidelijk. DFS moet twee keer winnen om de titel binnen te halen. Gelukkig beschikt DFS volgende week, mede dankzij onze verzorger Bert Slagman, in de slotfase van het seizoen over zo als het er nu uitziet een volledig fitte selectie.
Volgende week staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30 uur de topper tegen Sliedrecht op het programma. U komt onze jongens toch ook weer aanmoedigen in deze allesbeslissende wedstrijd?

Kijk ook eens op ons facebook account :Sssp Stichting Sportpromotie Neder-Betuwe en wordt vriend!
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.