Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

FC Breukelen - sv DFS 1 - 3
Hierbij het verslag van de eerste uitwedstrijd. Het was prachtig!!

Vanmiddag stond voor DFS de uitwedstrijd tegen FC Breukelen op het programma.
Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar (78. Melvin van Osenbruggen), Rick van Walsem, Laurens Rijnbeek, Jim van Alst, Marc Harlaux, Luciën Dors, Sebastiaan Kolff, Rutger Worm (87. Levi Raja Boean) , Roy de Ruiter en Mike Louwaars (89. Zefanho Kiriwenno)

Onder zomerse omstandigheden zou DFS vanmiddag heersen in Breukelen. De bezoekers domineerde in de eerste helft op indrukwekkende wijze. De thuisploeg dat wel heel ver terugzakte, om zo te speculeren op de omschakeling, had weinig te vertellen. DFS bleef druk zetten op de helft van de thuisploeg en via een aantal prima aanvallen creëerde men ook diverse mogelijkheden. Een doelpunt kon echter niet uitblijven. Nadat Kolff een afvallende bal naast had geschoten kwam DFS na een half uur spelen op voorsprong. Een corner van Marc Harlaux smoorde in de Breukelse defensie, waar twee spelers de eigen keeper hinderde. De afvallende bal, die werd getoucheerd door een been van de tegenstander, werd door de man in vorm Mike Louwaars hard binnen gejaagd, 0-1.
De thuisploeg probeerde het met een schot van afstand, die door doelman Veeneman prima uit de goal werd getikt. Vijf minuten voor het rustsignaal stuurde aanvoerder Worm Mike Louwaars weg, die de bal panklaar neerlegde voor de vrijstaande Dors. Luciën Dors had echter net te veel tijd nodig, waardoor doelman Turksma met een redding een grotere achterstand voor de thuisploeg voorkwam.
In de beginfase van de tweede helft kreeg DFS al snel een tikje te verwerken. Spelverdeler Kalkhuis schoot vanuit een vrije trap, via de handen van doelman Veeneman, de gelijkmaker tegen de touwen. Voordat de thuisploeg uitgejuicht was keek men alweer tegen een achterstand aan. Mike Louwaars leverde een prima voorzet af op de hardwerkende spits De Ruiter, die doelman Turksma in de lucht klopte en met een echte spitsengoal via zijn hoofd DFS weer op voorsprong bracht, 1-2.
DFS zou deze voorsprong niet meer uit handen geven. De thuisploeg probeerde vooral vanuit standaardsituaties gevaar te stichten. Nadat Davelaar voor DFS naast schoot en Roy de Ruiter na een bal breed van Mike Louwaars snoeihard de lat trof kreeg FC Breukelen na een goede voorzet vanaf rechts een mogelijkheid, die gelukkig voor DFS naast gekopt werd. Bij DFS kwam Melvin van Osenbruggen inmiddels Davelaar aflossen in het veld. Zeven minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Mike Louwaars zette de aanval zelf op en kreeg daarna de bal terug van op opgestoomde van Alst, waarna hij met een bekeken schuiver de 1-3 tegen de heerlijk ritselende touwen schoot.
In de slotfase maakte Levi Raja Boean, voor het eerst dit seizoen, nog wat speelminuten voor DFS als vervanger van Worm. De man of the match Mike Louwaars kreeg daarna nog een publiekswissel en hij werd vervangen door youngster Kiriwenno. DFS vergat daarna nog om verder uit te lopen, maar het is een kniesoor die daar op let.
DFS begint het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse A met de volle buit van zes punten uit twee wedstrijden en dat mag best even gevierd worden. Op de overwinning viel vandaag niets af te dingen. Met goed voetbal domineerde DFS de wedstrijd en zo gingen de Opheusdenaren voor het eerst in jaren met drie punten vanuit de Vechtstreek naar huis. Volgende week weer met de beide beentjes op de grond toewerken naar de volgende wedstrijd tegen de amateurs van Ajax.
A.s. zaterdag om 14:30 uur staat op De Toekomst de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. U bent er als Heuzes 12de Kjel toch ook bij om onze jongens te steunen?
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.