Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Ajax - sv DFS 0-0
Dag,

Hierbij het verslag van onze reporter Corne Meijering:

Vanmiddag stond voor DFS op de Toekomst de wedstrijd tegen Ajax op het programma.
Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Laurens Rijnbeek, Jim van Alst, Marc Harlaux, Luciën Dors, Sebastiaan Kolff, Rutger Worm (74. Levi Raja Boean) , Roy de Ruiter (86. Orin de Waard) en Mike Louwaars
Vanmiddag zagen de toeschouwers een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij, terwijl de bezoekers in de tweede helft de overhand hadden.
DFS begon stroef aan de wedstrijd op De Toekomst. Ajax zette hoogdruk en daar had DFS de eerste helft veel moeite mee. Dit kwam ook omdat DFS in balbezit veel te slordig was en daardoor de bal al weer snel kwijt was. Nadat Bilal el Amrani in kansrijke positie over had gekopt was de eerste echt grote kans voor Akoy, die volkomen vrijstaand, de bal gelukkig voor DFS langs de verkeerde kant van de paal schoot. Na balverlies van aanvoerder Soenarto, die de bal zo maar in de voeten van De Ruiter schoof, vergat DFS deze mogelijkheid te benutten. De pass van De Ruiter op de vrijstaande Louwaars was te scherp waardoor er een goede mogelijkheid op een kans verloren ging. Voor DFS leverde Worm daarna nog twee goede voorzetten af, die door spits De Ruiter een keer verkeerd geraakt en een keer over gekopt werd, zodat beide ploegen met 0-0 de rust ingingen.
Na de rust zagen we een heel ander DFS uit de kleedkamer komen. Direct na de aftrap schoof de vrijgespeelde spits De Ruiter de bal helaas voor DFS net naast de verkeerde kant van de paal van het doel van doelman Hazelaar. Daarna kreeg Ajax de laatste echte grote mogelijkheid op een doelpunt. Gelukkig slaagde de vrijstaande Van Moerkerk, na een corner, er niet in om doelman Veeneman te passeren. DFS nam steeds meer het initiatief in handen en men zou dan ook de beste kansen krijgen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Nadat een aantal DFS-aanvallen vastliepen in de Ajax defensie kreeg DFS in het laatste kwartier een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Doelman Hazelaar wist echter van geen wijken en met een aantal prima reddingen voorkwam hij een tegendoelpunt. Mike Louwaars vond de doelman op zijn weg na een schotpoging in de korte hoek, terwijl een prima kopbal van Dors op de paal uiteenspatte. De rebound van de ingevallen De Waard werd daarna weer gepareerd. En zo eindigde deze wedstrijd over negentig minuten gezien in een terechte 0-0 eindstand.
DFS is uitstekend uit de startblokken gekomen in de Hoofdklasse A met zeven punten uit drie wedstrijden. Het vertoonde spel in de eerste drie wedstrijden moet DFS vertrouwen geven voor de komende wedstrijden in de Hoofdklasse A.
A.s. zaterdag om 14:30 uur staat op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Spijkenisse op het programma. U bent er als Heuzes 12de Kjel toch ook bij om onze jongens te steunen?
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.