Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Meteen instelling " wij winnen" , speelde DFS een goedewedstrijd.
Vanmiddag stond voor DFS de wedstrijd tegen Argon op het programma.
Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Laurens Rijnbeek, Jim van Alst, Luciën Dors (85. Rafał Wójt), Sebastiaan Kolff, Ruben Wuarbanaran, Levi Raja Boean,Roy de Ruiter, Mike Louwaars (65. Zefanho Kiriwenno)
Ondanks een aantal afwezigen legde DFS vandaag een prima partij op de mat. De breedte van de selectie bewees zijn waarde. Daarnaast streed de thuisploeg als een team voor elke meter en men won dan ook verdiend van de bezoekers uit Mijdrecht.
DFS was feller dan Argon en voetballend liep het ook allemaal wat soepeler dan bij de bezoekers. Het eerste gevaar kwam uit een afgeslagen corner. De weer voorgezette bal verdween rakelings voorlangs de goal van Antonioli. DFS legde in deze fase een aantal fraaie aanvallen op de mat. Eerst bediende, de weer op dreef zijnde, Louwaars medespeler Levi Raja Boean die de bal teruglegde op Luciën Dors wiens schot rakelings over verdween. Daarna pareerde doelman Antonioli nog een harde knal van Louwaars en een schot van Dors. Rond het half uur kregen de Argonauten hun eerste kans toen Stange een voorzet van Van Nieuwkerk vrij kon inkoppen. Met een prima save tikte doelman Veeneman de bal echter over de doellat. DFS schakelde daarna na een corner voor de bezoekers razendsnel om. Raja Boean bediende De Ruiter, die op zijn beurt Mike Louwaars vrij voor het doel van Argon zette. De inzet van Louwaars verdween echter hard naast het doel van de bezoekers. Even later dook Dors, na een mooie steekpass, vrij op voor doelman Antonioli. Dors zag zijn inzet echter via de doelman en een verdediger tot corner verwerkt worden. Toch kwam DFS op voorsprong toen Davelaar de afvallende bal uit deze corner voorgaf, waarna deze door aanvoerder Van Walsem met zijn borst werd klaargelegd voor Mike Louwaars, die de bal hoog in de touwen achter Antonioli joeg, 1-0 Net voor rust haalde Jim van Alst nog een inzet van Stange van de doellijn, zodat DFS met een kleine voorsprong de rust inging.
In de tweede helft kregen beide ploegen weinig mogelijkheden. DFS bleef als een team strijden voor elke grasspriet. De bezoekers kwamen niet verder dan een schotpoging die door Van Alst geblokt werd. Aan de kant van DFS moest Mike Louwaars na vijfenzestig minuten na een opgelopen blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door de kleine maar behendige Kiriwenno. De zeventienjarige Kiriwenno glipte achttien minuten voor tijd voorlangs zijn tegenstander, die hem daarna onreglementair afstopte. Scheidsrechter Jansen wees hierna resoluut naar de stip. Spits De Ruiter ontfermde zich over de bal en schoot de penalty onberispelijk tegen de heerlijk ritselende touwen, 2-0. De wedstrijd was hierna wel gespeeld. Bij DFS maakte vijf minuten voor tijd Rafał Wójt nog zijn competitiedebuut als vervanger van Luciën Dors. Onze Poolse aanvaller was nog dichtbij een ruimere voorsprong. Zijn inzet vanuit een afvallende bal werd echter gekeerd door doelman Antonioli. In de laatste minuut werd een inzet van Wójt door een op de grond liggende verdediger met de hand beroerd waarna de bal voor de tweede keer op de stip werd gelegd. Deze keer slaagde De Ruiter er echter niet in om de keeper van Argon te passeren, zodat de wedstrijd na enkele minuten blessuretijd eindigde in een 2-0 overwinning.
DFS leverde vandaag een echte teamprestatie en men kan dan ook met een tevreden gevoel gaan toewerken naar de volgende wedstrijd tegen Hoek. Met tien punten uit zes wedstrijden beleeft DFS een prima start van de competitie waarop voortgeborduurd kan worden.
A.s. zaterdag staat voor DFS om 14:30 de verre uitwedstrijd tegen Hoek op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.