Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Vanmiddag stond voor DFS de uitwedstrijd tegen RVVH op het programma.
Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem (77. Orin de Waard), Jim van Alst, Luciën Dors (90.Nick Romein), Sebastiaan Kolff, Levi Raja Boean, Zefanho Kiriwenno, Roy de Ruiter (67. Rutger Worm), Mike Louwaars

De toeschouwers zagen vandaag een wedstrijd waarin de thuisploeg de eerste helft en de bezoekers de tweede helft de overhand hadden. Door tegengoals op ongelukkige momenten voor DFS was RVVH uiteindelijk de gelukkigste, zodat de thuisploeg drie punten aan haar totaal kon toevoegen.

Coach Calderwood moest voor aanvang van de wedstrijd schuiven in zijn basisopstelling. Door ziekte haakte verdediger Rijnbeek en middenvelder Wuarbanaran af voor deze wedstrijd. Daardoor schoof Davelaar door naar het centrum en werd Melvin van Osenbruggen de rechtsback terwijl de jonge Kiriwenno als rechtsbuiten mocht beginnen.
In de eerste helft was RVVH de dominante ploeg. DFS had het moeilijk met de zwervende Agatowski. Het eerste gevaar kwam via ex-prof Maayen die zijn inzet bekwaam door doelman Veeneman gekeerd zag worden. Aan de andere zag DFS spits De Ruiter zijn inzet door doelman Spelde onschadelijk gemaakt worden. De thuisploeg werd daarna, na een korte corner, weer gevaarlijk. Gelukkig verdween de inzet van Merencia naast. DFS zag vervolgens een vrije trap, na een overtreding op Louwaars, weggekopt worden waarna de rebound naast verdween. De zwervende Maayen vond na balverlies aan DFS kant, na een doelpoging, doelman Veeneman op zijn weg. Spits De Ruiter kopte daarna een voorzet vanuit een vrije trap in de veilige handen van doelman Spelde. Vijf minuten voor de rust nam Mike Louwaars een afvallende bal vanuit een corner snoeihard op zijn slof. Helaas leverde deze poging niet meer dan een corner op. In de slotseconde van de eerste helft kreeg DFS een harde tik op de neus. De kleine maar behendige Proost speelde zich fraai vrij en hij bediende de vrijstaande Merencia, die geen moeit had om doelman Veeneman te passeren, 1-0.

In de tweede helft kreeg DFS al gauw een tweede tik te verwerken toen scheidsrechter Nagtegaal de bal op de stip legde, na een lichte overtreding van Van Walsem. Aanvoerder Kooiman schoot de penalty onberispelijk raak, zodat DFS tegen een 2-0 achterstand aankeek. DFS reageerde echter razendsnel. Twee minuten na de goal van de thuisploeg zorgde back Van Alst met een rake kopbal, vanuit een corner, voor de aansluitingstreffer, 2-1. In deze fase drukte DFS de thuisploeg terug in de jacht op de gelijkmaker. Helaas viel spits De Ruiter na een sprint richting het vijandelijke doel uit met een hamstringblessure. Als gevolg hiervan zal DFS het voorlopig zonder zijn spits moeten stellen. De nog niet geheel fitte Worm kwam De Ruiter aflossen binnen de krijtlijnen. Davelaar schoot hierna namens DFS over terwijl een schot van Louwaars gekraakt werd in de RVVH-defensie. Twaalf minuten voor tijd haakte ook aanvoerder Van Walsem geblesseerd af. Omdat trainer Calderwood sowieso geen verdedigers meer tot zijn beschikking had en er wat geforceerd moest worden kwam pinchhitter De Waard in het veld als extra spits. Via de lange bal en met drie verdedigers ging DFS alles of niets spelen in de jacht op de gelijkmaker. Echt grote mogelijkheden creëerde DFS echter niet meer. En als je zoveel ruimte weggeeft kan je wachten op de genadeklap. Twee minuten voor tijd was het uiteindelijk Soares die na een breedtebal de beslissing op het scorebord bracht, 3-1. Daarna zag DFS na een corner nog een bal van de lijn gehaald worden terwijl een inzet aan de andere kant uiteindelijk door de DFS verdediging ook weggewerkt kon worden.
DFS leed op deze middag dus een zure nederlaag die niet nodig was geweest. Een gelijkspel had de verhoudingen goed weergegeven, maar in het voetbal wint uiteindelijk degene die de meeste goals maakt en dat was vandaag de thuisploeg. Maar niet getreurd, gewoon de handschoen weer oppakken en toewerken naar de volgende wedstrijd voor de districtsbeker tegen de buren uit Echteld. Volgende week donderdag staat voor DFS de eerste ronde van de districtsbeker op het programma.

Om 20:00 uur treedt DFS dan op sportpark Ommerstein aan voor de streekderby tegen VV Echteld.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.