Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Wederom verlies voor sv DFS
DFS ten onder tegen slim Jodan Boys, 1-3

Vanmiddag stond voor DFS de wedstrijd tegen Jodan Boys op het programma.
Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Laurens Rijnbeek (78. Rody van Osenbruggen), Jim van Alst, Melvin van Osenbruggen, Luciën Dors, Sebastiaan Kolff (75. Orin de Waard), Levi Raja Boean, Rutger Worm, Mike Louwaars (85. Zefanho Kiriwenno)

DFS toonde in de eerste helft veerkracht door met goed voetbal terug te komen van een snelle achterstand. Na wederom een tegengoal vlak voor rust was het spel van DFS in de tweede helft te slordig om de wedstrijd tegen het sluwe Jodan Boys nog in haar voordeel om te keren.

DFS keek binnen vijf minuten al tegen een achterstand aan. Eerst voorkwam doelman Veeneman nog een tegengoal door een kopbal van Waandels met een zweefduik onschadelijk te maken. Even later kreeg Levi Marengo te veel ruimte en krulde hij de bal over doelman Veeneman heen tegen de touwen, 0-1. DFS toonde zich echter veerkrachtig en men trok via goed combinatievoetbal ten aanval. Doelman Straver toonde daarna tot driemaal toe zijn kwaliteiten. Een hard schot van de opgestoomde Davelaar en een hard schot van Dors, vanuit de rebound, na een corner werden beide door de Jodan Boys keeper goed gepareerd. Even later haalde doelman Straver ten koste van een corner ook nog een kopbal van Van Alst uit de benedenhoek. De bezoekers werden, na een door DFS slecht uitgevoerd vrije trap, nog een keer gevaarlijk. Gelukkig leverde deze mogelijkheid niet meer dan een corner op. Nadat DFS na een mooi lopende aanval een schotpoging van Louwaars gekraakt zag worden kwam rond het half uur toch de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Levi Raja Boean bediende aanvoerder Worm, die vervolgens met een geplaatste kopbal doelman Straver kansloos liet, 1-1 Even later liep dezelfde Worm zich uiteindelijk vast in de Goudse verdediging. Net als tegen RVVH kreeg DFS wederom net voor rust een domper te verwerken. Na een makkelijk gegeven vrije trap viel de bal via een DFSer voor de voeten van een tegenstander, die zijn inzet nog gekeerd zag worden door doelman Veeneman. De rebound echter was een makkelijke prooi voor Jansen, zodat DFS met een zuur gevoel en een 1-2 achterstand de rust inging.

In de tweede helft slaagde DFS er niet in om het niveau van de eerste helft vast te houden. De thuisploeg werd steeds onnauwkeuriger in balbezit. Nadat een voorzet van Worm door Raja Boean ruim over werd geknald en een boogbal van dezelfde speler net naast verdween kregen de gasten een half uur voor het einde hun eerste mogelijkheid van de tweede helft. Na notabene een verkeerd genomen DFS-corner schakelde Jodan Boys razendsnel om. Gelukkig voorkwam doelman Veeneman met een puike redding dat Romario dos Santos DFS de genadeklap gaf. Nadat de weggelopen Mike Louwaars zijn goal vanwege buitenspel geannuleerd zag worden volgde twintig minuten voor tijd alsnog de beslissing van de wedstrijd. Kolff verspeelde na een slordige pass de bal op het middenveld ,waarna Marengo invaller Akanioui wegstuurde die koelbloedig de 1-3 binnenschoot. DFS ging daarna alles of niets spelen. Pinchhitter De Waard en Rody van Osenbruggen kwamen voor Kolff en verdediger Rijnbeek binnen de lijnen. Verder verliet ook Van Walsem de achterhoede om zich naast De Waard in de voorhoede te posteren. Dezelfde Van Walsem was na een mooie aanval nog dichtbij de aansluitingstreffer. Helaas verdween zijn inzet net over de goal van Straver. Aan de andere kant redde Veeneman nog een keer uitstekend op een inzet van de bezoekers. De Jodan Boys speelde de wedstrijd geroutineerd uit, zodat men een voor hen geweldige week in stijl kon afsluiten.

DFS zit nu in een moeilijke fase, waarin de (doel)punten uitblijven. Maar we gaan niet wanhopen! Het vertoonde spel, zeker in de eerste helft, biedt voldoende aanknopingspunten om op voort te borduren. Het staat allemaal nog dichtbij elkaar in de Hoofdklasse A, dus we gaan volgende week weer met goede moed Ter Leede het vuur aan de schenen leggen.
A.s. dinsdag oefent DFS om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland tegen tweede divisionist FC Lienden
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.