Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

sv DFS -FC Breukelen 3-0
Vanmiddag stond voor DFS de wedstrijd tegen FC Breukelen op het programma.

Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Corné Davelaar, Laurens Rijnbeek, Rick van Walsem, Jim van Alst (85. RafaƂ Wójt), Luciën Dors (73. Melvin van Osenbruggen), Marc Harlaux, Levi Raja Boean, Rutger Worm, Roy de Ruiter, Mike Louwaars (85. Zefanho Kiriwenno)

Na een dominante eerste en een slordige tweede helft schreef DFS drie punten bij na winst op rode lantaarndrager FC Breukelen.

Met de wind mee probeerde DFS in de eerste helft de wedstrijd tegen FC Breukelen te beslissen. DFS was de dominante ploeg tegen de compact spelende gasten. In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg meerdere mogelijkheden op een doelpunt. Een schot van Raja Boean kon door doelman Turksma nog via zijn vuisten gekeerd worden. Nadat spits De Ruiter zijn inzet net voorlangs zag gaan en een voorzet van Louwaars op Harlaux net te kort was overleefde de gasten daarna, na een DFS-corner, een scrimmage voor hun doel. Rond het half uur leverde Raja Boean, na een korte corner, de bal via een prima voorzet af bij de tweede paal waar aanvoerder Worm de bal beheerst kon binnentikken, 1-0. FC Breukelen stelde hier nagenoeg niets tegenover. Nadat De Ruiter vlak voor rust een mooie voorzet van Mike Louwaars over kopte verdween een inzet van FC Breukelen naast de goal van doelman Tomatala, zodat beide ploegen gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor DFS.

In de tweede helft hadden de bezoekers wind mee en ging DFS teveel mee in het lange halen voetbal van de bezoekers. Aan DFS kant was het spel veel te slordig en maakte men teveel verkeerde keuzes. Nadat een doelpunt van FC Breukelen, vanwege een duw in de rug van Mike Louwaars, was afgekeurd kwam DFS-zeventien minuten voor tijd op de bevrijdende 2-0 voorsprong. De al dan niet vanuit buitenspel weggestuurde De Ruiter bleef koel en schoof de bal beheerst achter doelman Turksma regen de ritselende touwen, 2-0. Na deze goal was de wedstrijd ondanks de goede bedoelingen van FC Breukelen wel gespeeld. Elf minuten voor tijd zorgde Mike Louwaars voor het slotakkoord door de bal, na een assist van de ingevallen Melvin van Osenbruggen, fraai achter doelman Turksma binnen te schieten. FC Breukelen zag in de slotfase doelman Tomatala nog een inzet vanuit een vrije trap van aanvoerder Kops overtikken, zodat deze wedstrijd in een 3-0 overwinning voor DFS eindigde.

DFS is met een zeer goede reeks bezig en men heeft zich met zesentwintig punten inmiddels op een comfortabele achtste positie in de Hoofdklasse A gevestigd.
A.s. zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Ajax op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.