Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

sv DFS - RVVH 2-1
Vanmiddag stond voor DFS de wedstrijd tegen RVVH op het programma.
Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Corné Davelaar, Laurens Rijnbeek, Rick van Walsem, Jim van Alst (16. Rody van Osenbruggen), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Luciën Dors, Rutger Worm (54. Mike Louwaars), Roy de Ruiter (90. Alex Scheffer), Levi Raja Boean

Twee voetballende ploegen bonden op deze heerlijke zomerse dag de strijd met elkaar aan. Na een redelijke eerste en een matige tweede helft van beide kanten trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind.

DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de Ridderkerkers. Nadat een mooie aanval in de beginfase uiteindelijk niets opleverde kwam de thuisploeg al vrij snel op voorsprong. Na negen minuten kopte Dors de bal door op de nog voorin verkerende verdediger Rijnbeek die vervolgens beheerst doelman Kloosterman het nakijken gaf, 1-0.

Bij DFS viel vervolgens na een kwartier spelen linksback Van Alst uit met een blessure, waarna Rody van Osenbruggen als vervanger zijn opwachting binnen de krijtlijnen mocht maken. In deze fase had DFS het moeilijk met de snelheid en beweeglijkheid van de sluwe Martha en de razendsnelle Soares. Nadat Rijnbeek eerst nog een bal weg kon werken liet Soares op snelheid de DFS-defensie zijn hielen zien om daarna spits Martha in stelling te brengen die de gelijkmaker voor de bezoekers binnenschoot, 1-1 Een minuut later kon doelman Tomatala ternauwernood een inzet van onze gasten stoppen terwijl DFS aan de andere kant nog twee kleine mogelijkheden niets zag opleveren.

De tweede helft bood het eerste half uur weinig spektakel. Beide ploegen waren slordig in balbezit en echt grote mogelijkheden waren er voor beide doelen niet te noteren. Bij DFS haakte aanvoerder Rutger Worm met hamstringklachten af waarop Mike Louwaars als zijn vervanger in het veld kwam. RVVH drong wat meer aan, maar men creëerde geen uitgespeelde kansen. Nadat Dors vanuit een afvallende bal zijn inzet via een medespeler naast zag verdwijnen leek RVVH op voorsprong te komen. Gelukkig verdween de lob van Martha over doelman Tomatala via een stuit alsnog over de DFS-goal. Negen minuten voor tijd kwam DFS toch op voorspong. Na een vrije trap van Harlaux leek een kopbal van Rijnbeek te pakken voor doelman Kloosterman. Deze grabbelde echter hopeloos mis waardoor de druk zettende Rijnbeek de bal via hem en de doelman tegen de touwen zag vliegen, 2-1. Dat Vrouwe Fortuna deze middag de kant van DFS koos bleek ook in blessuretijd toen een inzet van Proost via de binnenkant van de paal weer uit de goal verdween.

Al met al behaalde DFS een gelukkige overwinning in een gelijkwaardige wedstrijd waar een puntendeling een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld was geweest. Er is echter geen één DFSer die daarom maalt, want ook deze drie punten smaken heerlijk.
Zaterdag 1 april staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark Oosterwei de wedstrijd tegen Jodan Boys uit Gouda op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.