Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS - SC Genemuiden
DFS trad vandaag in de hoofdklasse B aan tegen SC Genemuiden.

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Noë Bokila, Lorenzo Davids, Marc Harlaux (86. Nick Romein), Arjan Goorman, Rutger Worm (71. Qendrim Beqiraj), Luciën Dors, Thijs Hendriks (82. Alex Scheffer)

DFS speelde vandaag een prima wedstrijd tegen de bewoners van de tapijtstad. Nadat de bezoekers in de beginfase een schot in de korte hoek naast zagen gaan leverde een voorzet van de opgestoomde back Bokila uiteindelijk niets op. Genemuiden schoot vervolgens nog een keer voorlangs waarna Dors er niet in slaagde om geklungel van doelman Flier af te straffen. Vervolgens kopte aanvoerder Worm net over, na een vrije trap van DFS. Rond het half uur sloeg een goed voetballend DFS genadeloos toe. Thijs Hendriks schatte een voorzet van Luciën Dors op waarde en schoof de bal beheerst langs de kansloze Flier tegen de touwen, 1-0 Twee minuten later vergrote Rutger Worm met een prima kopbal, na een assist van Hendriks, de voorsprong tot 2-0. Eigenlijk was de wedstrijd hierna al gespeeld, omdat de bezoekers er totaal niet in slaagde om de sterke DFS-defensie in verlegenheid te brengen.

In de tweede helft bleef DFS vol druk zetten op SC Genemuiden in de jacht op de definitieve beslissing van de match. De gasten kwamen niet veel verder dan een kopbal over van Dirk Muis. Luciën Dors kreeg vervolgens, volkomen vrij gespeeld, de kans om de wedstrijd te beslissen. Doelman Flier stond echter op zijn post en keerde zijn inzet bekwaam. Nadat Hendriks daarna overschoot mocht hij, na een overtreding van De Jong, twaalf minuten voor tijd vanaf elf meter aanleggen voor de definitieve beslissing van de wedstrijd. Thijs Hendriks schoot de penalty onberispelijk binnen voor DFS, 3-0 De wedstrijd was nu volkomen gespeeld. SC Genemuiden was uitgespeeld en DFS had de drie punten in de knip en men speelde de wedstrijd dan ook geroutineerd uit.

DFS behaalde vandaag een dik verdiende overwinning op koploper SC Genemuiden. Met goed voetbal werd de tegenstander de wil opgelegd en behaalde men drie punten die vertrouwen moeten geven voor het vervolg van de competitie in de Hoofdklasse B.

Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark De Wolfskamer de uitwedstrijd tegen Zuidvogels op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.