Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS-Zuidvogels
DFS trad vandaag in de hoofdklasse B aan tegen Zuidvogels uit Huizen.

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Noë Bokila, Lorenzo Davids(79. Nick Romein), Marc Harlaux, Arjan Goorman, Rutger Worm, Luciën Dors, Qendrim Beqiraj (62. Alex Scheffer)

DFS, dat naast de al langer afwezigen aantrad zonder de geblesseerde Hendriks, begon goed aan de wedstrijd tegen de Huizenaren. De bezoekers gingen direct op zoek naar een voorsprong. Nadat Arjan Goorman zijn kopbal door doelman Mol gekeerd zag worden stopte Mol, na een teruggelegde bal, ook bekwaam een inzet van Marc Harlaux. Na zo’n twintig minuten ging DFS teveel mee met de speelwijze van de thuisploeg. Zuidvogels probeerde vooral gevaar te stichten via hun rechterkant waar De Jong wat te veel ruimte kreeg. Veel verder dan wat geblokte schoten en een kopbal van Yngard in de verre hoek, die stijlvol gepakt werd door doelman Veeneman, kwamen de Huizenaren niet.

In de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor de Betuwenaren. Nadat gelegenheidsspits Dors naast schoot zette Worm medespeler Harlaux vrij voor keeper Mol, die zijn half geraakte inzet nog net tot corner kon verwerken. Na achtenvijftig minuten kwam DFS op voorsprong. Na een vrije trap van Harlaux dook Sanders vrij op voor doelman Mol, om hem vervolgens via de onderkant van de lat kansloos te laten, 0-1. Van Walsem zag daarna een kopbal in de veilige handen van Mol verdwijnen terwijl een lob van Tat ruim over de goal van Veeneman verdween. Negentien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een wel heel gemakkelijk gegeven penalty, die door De Heus benut werd, 1-1. De thuisploeg overleefde daarna een scrimmage en een snoeihard schot van Goorman die via een tegenstander net naast verdween. Bij DFS werd Davids, naar het aanzien met een hamstringblessure, vervangen door Nick Romein. DFS probeerde de winst vervolgens nog wel binnen te halen, maar men had pech met een kopbal op de lat. In een tegenstoot, na een DFS-corner, had men echter ook zomaar een tegengoal om de oren kunnen krijgen. Gelukkig had Horsmeier zijn vizier niet op scherp staan en verdween zijn inzet naast.

Al met al kreeg DFS, waar enkele bepalende spelers wat onder hun niveau bleven, wel wat meer mogelijkheden dan de tegenstander. Over negentig minuten gezien was een gelijkspel echter wel een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark De Vinken de uitwedstrijd tegen Eemdijk op het programma.

.


Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.