Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

sv DFS - Eemdijk
DFS trad vandaag in de hoofdklasse B aan tegen Eemdijk uit Bunschoten.

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Nick Romein, Thijs Hendriks, Arjan Goorman, Qendrim Beqiraj (72 Alex Scheffer), Luciën Dors, Noë Bokila

Naast de langdurige blessures ontbraken deze wedstrijd ook de geblesseerden Rutger Worm, Lorenzo Davids en de afwezigen Mark Harlaux en Tim Sanders, vorige week nog basisspelers, op het appèl.

Beide ploegen schotelde de toeschouwers een rommelige wedstrijd voor. Na elf minuten viel een diepe bal, via een verdediger van de thuisploeg, in de loop van Luciën Dors die met een bekeken schuiver doelman Ruizendaal het nakijken gaf, 0-1. Eemdijk scoorde eigenlijk vanuit het niets, na een goed lopende aanval, de gelijkmaker via Maikel de Harder. Voor DFS voorkwam doelman Veeneman met een puike redding op een schot van Selimi daarna een achterstand voor de bezoekers. Aan de overzijde zag Thijs Hendriks zijn doelpoging via een tegenstander net overgaan, zodat beide ploegen met 1-1 de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft was de eerste kans voor Arjan Goorman, die een voorzet van Dors, over schoot. De thuisploeg kwam niet veel later toch op een voorsprong. Evert Brouwers schoot een wel heel gemakkelijk gegeven vrije trap snoeihard binnen, 2-1. Het gehavende DFS bleef knokken voor een beter resultaat. Na een corner van Thijs Hendriks kopte aanvoerder Rick van Walsem krachtig de gelijkmaker binnen, 2-2. Daarna vergat Eemdijk een verkeerde terugspeelbal af te straffen en kon doelman Veeneman een voorzet nog maar net overtikken. In de slotseconde zag Bokila zijn boogbal over doelman Ruizendaal door een meelopende verdediger nog weggewerkt worden, zodat de wedstrijd in een 2-2 eindigde.

Gezien het wedstrijdbeeld stond er een terecht gelijkspel na negentig minuten op de borden. Een gehavend DFS knokte vandaag voor elke meter en men kon na negentig minuten dan ook leven met de puntendeling tegen de Bunschoters.

Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen NSC Nijkerk op het programma.

Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.