Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Teleurstellend DFS niet verder dan punt tegen HZVV, 0-0
Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst (75. Alex Scheffer), Marc Harlaux, Arjan Goorman, Nick Romein (46. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks, Luciën Dors, Noë Bokila

Onder een lekker najaarszonnetje stelde DFS, de volop meegereisde supporters, vandaag danig teleur. Het spel was niet om aan te zien. De ploeg was zeer slordig in de passing en men koos steeds de moeilijke oplossing.

De thuisploeg kwam via twee standaardsituaties dicht bij het openingsdoelpunt. De eerste terug gekopte bal verdween voorlangs terwijl de tweede kopbal via de binnenkant paal en doelman Veeneman uiteindelijk door DFS nog weggewerkt kon worden. Aan de andere kant verdween een inzet van Harlaux ruim over. Nadat de weggelopen Ronkes zijn schot door doelman Veeneman prima gestopt zag worden kreeg DFS vanuit de rebound, na een corner, een mogelijkheid via back Jim van Alst die zijn schot door Fidom geblokt zag worden. Beide ploegen gingen dan ook rusten met de brilstand van 0-0.

Bij de aanvang van de tweede helft kwam Melvin van Osenbruggen binnen de krijtlijnen als vervanger van Nick Romein. HZVV werd via de snelheid van invaller Luchtenberg het eerst gevaarlijk. Gelukkig bereikte zijn inzet niet een medespeler, zodat de kans verloren ging. Aan de andere kant schoot Dors voor DFS net naast. Tweeëndertig minuten voor tijd kreeg Luciën Dors na een overtreding die maximaal geel waard was tot zijn verbazing direct rood voorgeschoteld, zodat DFS verder moest met tien man. Gelukkig ontbrak het vernuft bij de Hoogeveeners om een bres te slaan in het verdedigingsblok van DFS. De grootste kans was voor Strijker die doelman Veeneman op zijn weg vond. En zo eindigde deze teleurstellende wedstrijd in een 0-0 eindstand.

Bij DFS bleven vandaag te veel spelers ver onder hun basisniveau. Een punt was dan ook het maximaal haalbare resultaat. Het positieve is dat je, na een matige wedstrijd, blijkbaar toch nog een punt kan behalen.

Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen AZSV op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.