Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS " overwintert " simpel in beker.
Vanavond speelde DFS in de tweede ronde van de districtsbeker uit tegen zondag vijfde klasser Arnhemia.
Trainer Dik Peters van Ton startte in de volgende opstelling: Benny Geerts, Melvin van Osenbruggen, Gregory Thijm, Rick van Walsem, Rody van Osenbruggen, Colin Houth, Davy Hendriks, Sebastiaan Kolff, Dusty Louwaars, Elvin Hardeveld en Roel Hendriks.
Met een op een aantal plaatsen gewijzigde opstelling begon DFS voortvarend aan de wedstrijd tegen Arnhemia. Al direct werd duidelijk dat het niveauverschil vanavond te groot was om van serieuze tegenstand te spreken. Tot de rust konden de gastheren de schade nog beperken. Al kwam dit ook door DFS dat een legio aan mogelijkheden onbenut liet in de eerste helft. Even een opsomming van de kansen. Na een voorzet van Roel, die in beroep is gegaan tegen zijn schorsing, kopte de volledig vrijstaande Melvin te zacht in, zodat de Arnhemia doelman kon redden. De Arnhemia doelman lag ook in de weg bij twee pogingen van Dusty en één van Elvin. Daarna zag Dusty die sneller was dan zijn tegenstander een wegdraaiende bal net voorlangs gaan. Voorts werd een ingekopte bal uit een corner van de lijn gehaald en kopte Roel na een voorzet van Elvin op de lat. Nadat de weer eens ontsnapte Dusty overschoot en daarna een voorzet op Elvin door de tegenstander tot corner zag verwerkt worden was het na iets meer dan een half uur spelen eindelijk raak. Verdediger Thijm kopte de door Roel genomen corner snoeihard tegen de touwen, 0-1. In het laatste kwartier van de eerste helft werd de wedstrijd definitief beslist. Nadat Davy eerst een grote kans om zeep hielp door naast te schieten kon hij na drieënveertig minuten na een perfecte assist van rechtsback Melvin simpel de 0-2 binnen tikken. Arnhemia kwam eigenlijk niet verder dan een in het zijnet geschoten vrije trap. Op slag van rust ontsnapte topschutter Hardeveld aan de Arnhemse verdediging. Elvin omspeelde de keeper en schoot de 0-3 ruststand binnen.
In de rust kwam Ariën Arends, die weer is hersteld van zijn neusblessure, in het veld voor aanvoerder van Walsem. DFS liep Arnhemia in de eerste fase van de tweede helft volledig onder de voet. De Arnhemmers konden het allemaal niet meer belopen en werden weggetikt. Nadat de weer bedrijvige Sebastiaan Kolff eerst nog net naast schoot tekende hij even later na een assist van Colin voor de 0-4. Hierna was het Colin zelf die na een blok van Dusty de bal kreeg en beheerst de 0-5 binnen schoof. Niet veel later was het Roel Hendriks die een goede kans maar net voorlangs schoot. De volgende kans voor DFS werd door Roel na een assist van wederom Colin wel binnen getikt, 0-6. Na een minuut of zeventien in de tweede helft tekende de mee opgekomen linksback Rody van Osenbruggen met de aanvoerdersband om zijn arm op beheerste wijze de 0-7 aan. Voor trainer Peters van Ton het sein om zijn laatste twee wissels binnen de lijnen te brengen. De zestienjarige doelman Niels van Dijken kwam Benny aflossen en de zeventienjarige Marco Mauritz kwam voor topschutter Hardeveld in het veld. Heel logisch werd het allemaal wat minder nauwkeurig in de laatste fase van de tweede helft. Invaller Mauritz zou uiteindelijk in de laatste tien minuten van de tweede helft via twee simpele intikkers de 0-9 eindstand bepalen. Leuk voor Marco die zo zijn eerste twee doelpunten voor DFS1 scoorde.
Voor DFS was het vanavond een nuttige ‘trainingspartij’ waarin enkele reserves weer speelminuten hebben opgedaan tegen een sportieve en voetballende tegenstander. DFS heeft zicht door de winst geplaatst voor de derde KO ronde (laatste 32) van de districtsbeker.
A.s. zaterdag hervat DFS de competitie met een uitwedstrijd tegen OWIOS uit Oldebroek. De wedstrijd op het prachtige sportpark Bovenmolen begint om 14:30 uur.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.