Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

CSV Apeldoorn - sv DFS, 1-1
Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Qendrim Beqiraj (56.Alex Scheffer), Thijs Hendriks, Luciën Dors (85.Nick Romein), Noë Bokila

Bij DFS haakte Sanders in de warming-up af, zodat trainer Calderwood moest schuiven in zijn defensie.

DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de Apeldoorners. Met goed voetbal creëerde men een aantal mogelijkheden. Een schot van Jim van Alst ging een meter over, terwijl Dors net te kort kwam bij een hoge voorzet. De beste kans was voor Hendriks, die zijn inzet echter katachtig door doelman Jansen gepareerd zag worden. Daarna werd het spel van de bezoekers net als het weer mistroostiger. De thuisploeg nam het spel in deze fase over met een aantal mogelijkheden tot gevolg. Doelman Veeneman keerde schoten van Diks en Boeve terwijl er ook nog een doelpoging van Boeve voorlangs de DFS goal ging. Voor DFS verdween er in de slotfase van de eerste helft nog een schot van Dors ruim over de goal van doelman Jansen.

In de tweede helft miste aanvoerder Van Walsem, een perfecte voorzet vanuit een vrije trap, waardoor er een grote kans verloren ging. De twee ploegen werkten keihard, zonder dat dit voor beide doelen grote mogelijkheden opleverden. Twaalf minuten voor tijd kwam DFS toch op voorsprong. Na een goede aanval dook Noë Bokila op voor doelman Jansen, om deze vervolgens in de korte hoek met een schuiver te passeren, 0-1. Fedde Timmer zag daarna zijn omhaal via de vingertoppen van doelman Veeneman tot corner verwerkt worden. Vijf minuten voor het eindsignaal gaf DFS toch nog de winst uit handen. Een inzet van Sander Krijns verdween met wat geluk via DFS-er Davelaar in de touwen, 1-1. Uiteindelijk was dit over negentig minuten gezien ook een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

En zo heeft DFS het zoet van de overwinning in uitwedstrijden nog niet kunnen smaken. Voor de vierde maal op een rij werd er gelijkgespeeld in een uitmatch. Je kan dit negatief benaderen door onze jongens een uitsyndroom aan te praten, maar uw verslaggever benaderd het liever van de positieve kant. DFS is gewoon een moeilijk te kloppen ploeg die inmiddels zestien punten heeft verzameld en daarmee volop mee blijft doen in de Hoofdklasse B.

Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Huizen op het programma
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.