Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Overtuigende zege van DFS op Huizen, 4-2
Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Lorenzo Davids (66. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks (77. Alex Scheffer), Rutger Worm (63. Marc Harlaux), Luciën Dors, Noë Bokila

Een dominerend DFS begon overtuigend aan de wedstrijd tegen Huizen. Nadat aanvoerder Worm een kopbal, vanuit een corner, naast zag gaan en een kopbal van Goorman over verdween kwam de thuisploeg na negen minuten op voorsprong. De met een steekpass vrijgespeelde Luciën Dors zorgde met een schuiver voor de 1-0 voorsprong. Vervolgens overleefde DFS een scrimmage voor het doel om daarna direct de voorsprong te verdubbelen. Doelman Rijnvis kreeg een vrije trap niet onder controle waarna Rick van Walsem er als de kippen bij was om de rebound te verzilveren, 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het dominerende DFS, dat via Worm nog een grote mogelijkheid onbenut liet. Toch kwamen de bezoekers via Veldt die, vanuit een corner, de aansluitingstreffer binnenschoot terug in de wedstrijd, 2-1 Daarna schoot Rutger Worm, na een mooie aanval, in kansrijke positie ruim over voor de thuisploeg. Nadat DFS enkele kleine mogelijkheden onbenut liet werd het vlak voor de rust zelfs gelijk. Murat Önal, de topschutter aan Huizense kant, scoorde de gelijkmaker en tevens ruststand van 2-2.

In de tweede helft ging DFS op jacht naar de voorsprong. Nadat Van Walsem net tekortkwam na een terug gekopte bal van Sanders en Huizen een scrimmage voor de goal overleefde schoot Smit voor de gasten naast. Vervolgens kreeg DFS nog diverse mogelijkheden die geen goal opleverden. Zevenentwintig minuten voor tijd kwam Marc Harlaux binnen de lijnen als vervanger van Rutger Worm. Zijn eerste balcontact was direct goud waard. Met een bal stijf in de kruising schoot Harlaux DFS weer op voorspong, 3-2. Nadat Van Waveren een tel later net voorlangs schoot kwam Melvin van Osenbruggen Davids aflossen in het veld. Nadat een doelpoging van de opgestoomde Sanders in de handen van doelman Rijnvis verdween besliste DFS een kwartier voor tijd definitief de wedstrijd. De vrijgespeelde Luciën Dors schoot DFS met zijn tweede doelpunt van de middag naar een 4-2 voorsprong. Namens DFS teisterde Noë Bokila met een prima kopbal nog een keer de lat voor de thuisploeg. Uiteindelijk floot de prima fluitende, ex betaald voetbal, scheidsrechter Sanders voor het einde van de verdiend in 4-2 geëindigde overwinning voor DFS.

Door deze overwinning doet DFS prima mee met de kopgroep van vijf ploegen, die zicht licht hebben afgescheiden, in de hoofdklasse B.

Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de bekerwedstrijd tegen Rood Wit op het programma

Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.