Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Voorbeschouwing sv DFS - Eemdijk en verslag DVS'33 - sv DFS
sv DFS - Eemdijk

A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Eemdijk op het programma.

Eemdijk en DFS staan er exact gelijk voor wat het aantal wedstrijden, punten en het doelsaldo betreft. Beide ploegen doen volop om in het linker rijtje van de Hoofdklasse B. Afgelopen week wonnen de Diekers diep in blessuretijd met 1-0 van Sparta Nijkerk. Brouwers en de Harder zijn de topschutters met elk zes doelpunten en verder is het oppassen voor de sneltrein Deen van Embricqs
.
DFS, dat vorige week zijn wedstrijd afgelast zag worden, zal de handen vol krijgen aan het stugge en sluwe Eemdijk. De eerste wedstrijd uit in Bunschoten eindigde in 2-2, dus het beloofd op voorhand een spannende wedstrijd te worden tussen twee gelijkwaardige ploegen.

Met een gezonde portie strijdlust, het voetballend vermogen van de ploeg en de steun van de trouwe aanhang gaan we gezamenlijk voor de eerste driepunter van 2018!

Bent U er ook om onze jongens te steunen?

SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

Verslag oefenwedstrijd:

Nipte oefennederlaag voor sv DFS tegen DVS’33, 4-3

DFS speelde vandaag in Ermelo een oefenwedstrijd tegen de nummer vijf van de Derde Divisie zaterdag DVS’33

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman (46. Jasper Heusinkveld), Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (59. Noë Bokila), Arjan Goorman (82. Nick Romein), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Rutger Worm (68. Qendrim Beqiraj), Luciën Dors (61. Remy Raterink), Thijs Hendriks (46. Levi Raja Boean)

DVS’33, dat op volle oorlogssterkte aantrad, bezorgde DFS de eerste helft handen vol werk. De bezoekers hadden moeite met de snelheid van Roemeon en de vlot combinerende Ermeloërs. Na een voorzet van sneltrein Roemeon schoot de naar DOVO vertrekkende Yasar al snel rakelings naast. Enkele minuten later werd Velda vrijgezet voor doelman Veeneman, die hij vervolgens met een lob kansloos liet, 1-0. Nadat wederom Yasar naast schoot kreeg DFS rond het kwartier na een vloeiend lopende aanval via Roemeon de 2-0 om de oren. DFS stelde hier niet meer dan een kleine speldenprik tegenover. Nadat de thuisploeg een kopbal over en een schot voorlangs zag gaan scoorde DFS, na balverlies aan DVS’33 kant, zowaar de aansluitingstreffer via aanvoerder Worm die de bal beheerst binnenschoof, 2-1 Honderdtwintig seconden later gaf het scorebord alweer 3-1 aan. Na knullig balverlies op het middenveld lag de weg open naar doelman Veeneman. Davelaar probeerde de schade nog te repareren, maar helaas verdween de bal via hem in het eigen doel. In de slotfase schoot Yasar nog over, Roemeon naast en op de paal, zodat DFS blij mocht zijn dat de schade in de vorm van nog meer tegendoelpunten verder beperkt bleef.

In de tweede helft verscheen DVS’33 met zeven en sv DFS met twee wissels aan de aftrap. De wedstrijd kwam meer in evenwicht en de bezoekers beten meer van zich af. DFS zag een schot van Dors rakelings naast gaan. Even later moest doelman Bredewolt reddend optreden na een doelpoging van de ingevallen Raja Boean. Rutger Worm strafte daarna een slippertje van invaller-doelman Bredewolt genadeloos af, 3-2 De eerste mogelijkheid voor DVS’33 aan andere kant verdween vervolgens via Yasar keihard op de paal. Aan DFS kant kwam de opgestoomde back Van Osenbruggen net niet goed uit, na een door Raterink prima breed gelegde bal, zodat de kans op de gelijkmaker in rook opging. Zeven minuten voor tijd schoot Yasar de tweede grote mogelijkheid voor DVS’33 in de tweede helft wel binnen, 4-2. Toch gaf DFS zich nog niet gewonnen. Na een mooie aanval schoot de op de weg terug zijnde dribbelaar Raja Boean in de verre hoek de 4-3 tegen de touwen. Vlak voor tijd voorkwam de onderkant van de lat, na een vlammend schot van Raterink, zelfs de gelijkmaker.

Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.