Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS speelt verdienstelijk oefenduel tegen FC Lienden, 3-3
Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Noë Bokila, Mart Raterink, Jim van Alst, Marijn de Kler (73. Qendrim Beqiraj), Arjan Goorman, Marc Harlaux (58. Nick Romein), Luciën Dors, Remy Raterink, Levi Raja Boean (79. Marco Mauritz), Alex Scheffer (73. Rutger Worm)

FC Lienden zette in het begin wat druk zonder echte grote mogelijkheden daaruit te creëren. De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was dan ook voor de bezoekers. Remy Raterink legde een voorzet van De Kler met zijn hoofd neer voor Harlaux, die zijn volley door doelman Schimmel naast getikt zag worden. Na achttien minuten kwam DFS, dat na goed druk zetten van Scheffer de bal veroverde, op voorsprong via Raja Boean die doelman Schimmel met een bekeken bal het nakijken gaf, 0-1. De thuisploeg schoot aan de andere kant net voorlangs. Rond het half uur verdubbelde Scheffer met een prima goal de voorsprong zelfs naar 0-2. Doelman Heusinkveld haalde een vrije trap uit de hoek waarna doelman Schimmel aan de overzijde met een prachtige save, op een kopbal van dichtbij, een grotere achterstand voor de tweede divisionist voorkwam. Net voor rust voorkwam doelman Heusinkveld, na een fout aan DFS-zijde met een prima save de aansluitingstreffer.

Binnen twee minuten in de tweede helft zorgde de ingevallen goalgetter van den Meiracker met een mooie stift voor de 1-2. FC Lienden zette wat meer aan en DFS kreeg het moeilijker. Toch verruimde de gasten via een fraai ingekopte bal van Bokila, na een prima voorzet van De Kler, de voorsprong tot 1-3. In deze fase had DFS zelfs verder uit kunnen lopen. Dors schoot na een mooi lopende aanval over terwijl doelman Schimmel vervolgens op inzetten van Scheffer en De Kler een antwoord paraat had. Zeven minuten voor tijd schoot van den Meiracker voor de thuisploeg een vrije trap fraai binnen, 2-3. DFS, inmiddels met enkele wissels binnen de lijnen, moest steeds verder achteruit. In de negenentachtigste minuut werd een opnieuw voorgezette bal, na een afgeslagen corner, DFS fataal. Aanvoerder Broekhof zorgde met een intikker voor de eindstand van 3-3.

A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark De Burcht de inhaalwedstrijd tegen NSC Nijkerk op het programma.

(Schaduwwedstrijd: 14:30 uur sv Spakenburg – sv DFS)
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.