Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Puike winst van sv DFS op sv Spakenburg, 1-3
Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Noë Bokila, Mart Raterink, Jim van Alst (77. Nick Romein), Marijn de Kler, Arjan Goorman (46. Lorenzo Davids), Marc Harlaux, Luciën Dors, Remy Raterink (72. Alex Scheffer), Levi Raja Boean (46. Thijs Hendriks/72.Qendrim Beqiraj), Alex Scheffer (46. Rutger Worm)

DFS speelde een prima wedstrijd tegen de koploper van de derde divisie. Voortbordurend op de wedstrijd tegen Lienden (3-3) begon DFS in dezelfde samenstelling aan de wedstrijd tegen Spakenburg.
Na zeven minuten schoot oud Volendam spits Steltenpool een kans voorlangs de goal van doelman Heusinkveld. Twee minuten later ontsnapte, de op de weg terug zijnde, Remy Raterink aan buitenspel om vervolgens vrij voor doelman Huiskamp beheerst af te ronden, 0-1. DFS kon prima mee met de thuisploeg en men verdubbelde via wederom Remy Raterink met een kopbal, na een vrije trap van Harlaux, de voorsprong naar 0-2. Spakenburg aanvaller Steltenpool vond vervolgens doelman Heusinkveld op zijn pad waarna de rebound door DFS van de lijn gehaald kon worden. Zestien minuten voor tijd scoorde Gravenbeek, na een misverstand achterin bij DFS, de aansluitingstreffer en ruststand van 1-2.

In de tweede helft bracht de thuisploeg negen en DFS drie nieuwe spelers binnen de lijnen. De eerste grote mogelijkheid voor de bespelers van De Westmaat verdween over. Bij DFS kwam al snel Davelaar voor de geblesseerd geraakte De Kler in het veld. Vervolgens verdween een inzet van Worm, na een vrije trap, naast de goal van Spakenburg. Aan de andere kant haalde Bokila tot tweemaal toe een inzet van de lijn. Na achtenzestig minuten werd het na een mooie DFS-aanval over meerdere schijven zelfs 1-3 via Marc Harlaux die zijn getoucheerde schot achter de kansloze doelman Ter Wielen tegen de touwen zag verdwijnen. Spakenburg schoot in het laatste kwartier nog twee keer over terwijl voor DFS de weer in het veld gekomen Scheffer overschoot en Luciën Dors doelman Ter Wielen op zijn weg vond.

DFS behaalde afgelopen week twee prima uitslagen tegen tweede divisionist FC Lienden (3-3) en de koploper van de derde divisie Spakenburg (1-3). Deze resultaten moeten het team vertrouwen geven voor het restant van de competitie waarin het om het ‘echie’ gaat en er weer punten binnengehaald moeten gaan worden.

A.s. dinsdag staat, onder voorbehoud van de veldgesteldheid, om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland de achtste finale van de districtsbeker tegen Woezik op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.