Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Teleurstellende puntendeling voor sv DFS
Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Mart Raterink, Jim van Alst, Noë Bokila, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Levi Raja Boean (60.Rutger Worm), Remy Raterink, Luciën Dors (74.Rick van Walsem), Alex Scheffer (83.Qendrim Beqiraj)

DFS begon slap aan de wedstrijd tegen de bezoekers. Na vier minuten was het aan een prima save van doelman Veeneman, een op een met Roozendaal, te danken dat de 0-0 op het scorebord bleef. Vier minuten later kopte spits Roozendaal alsnog de 0-1 tegen de touwen. Aan de andere kant verdween een schot van Dors over waarna een inzet van Promes door de DFS-defensie nog net geblokt kon worden. De eerste grote kans voor de thuisploeg was direct raak. Bokila stuurde met een mooie pass Scheffer weg die vervolgens doelman Mol met een schuiver kansloos liet. Vervolgens had wederom Scheffer een tel te lang nodig, zodat een mogelijkheid verloren ging. Aan de andere kant blokte Bokila nog een inzet van de Zuidvogels, zodat beide ploegen gingen rusten met 1-1

In de tweede helft kwam DFS beter uit de startblokken. Doelman Mol redde prima op een volley van Dors. De volgende kans was wel raak. Mart Raterink legde de bal over de verdediging van Zuidvogels heen waarna Luciën Dors doelman Mol voor de tweede keer liet vissen, 2-1. Heel lang kon DFS niet genieten van de voorsprong. Bij een snel genomen vrije trap stond DFS te slapen, waarna de weggelopen Promes doelman Veeneman met een lob kansloos liet, 2-2. Na deze tik werd het spel van DFS er niet beter op. Er werd veel balverlies geleden. In de slotfase was Bokila tot tweemaal toe nog dicht bij de voorsprong. Beide schoten verdwenen rakelings voorlangs het doel van de bezoekers, zodat de wedstrijd over negentig minuten gezien terecht in 2-2 eindigde.

Vandaag bleek ook weer dat goede oefenwedstrijden niet tellen. In de competitie moet het gebeuren! DFS stelde toch wel teleur met voor de vijfde keer op een rij puntverlies in eigen huis. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor de technische staf om het tij te keren.

A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark De Wetering de wedstrijd tegen SC Genemuiden op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.