Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS fileert koploper SC Genemuiden, 1-4
Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Mart Raterink, Rick van Walsem, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Rutger Worm, Luciën Dors (89. Nick Romein), Noë Bokila, Alex Scheffer (75. Remy Raterink)

DFS kwam in een ijskoud Genemuiden als snel op voorsprong tegen de koploper. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Mart Raterink die de 0-1 tegen de touwen schoot. Na zeventien minuten scoorde Jansen, na een voorzet van Kavak, de gelijkmaker, 1-1. Na een misverstand in de achterhoede van de thuisploeg tikte Scheffer voor DFS de bal net naast het doel van Genemuiden. Aan de overzijde verdween een streep van goalgetter Kavak via een DFS-been over de goal van doelman Veeneman. In deze fase was het spel rommelig aan beide kanten. Wederom Kavak was, na een lange bal, met een kopbal op de binnenkant van de paal nog het dichtst bij een doelpunt voor de rust.

DFS kwam fel uit de startblokken in de tweede helft. De bezoekers waren duidelijk de bovenliggende partij. Nadat een kopbal van Mart Raterink, uit een standaardsituatie, net naast verdween kwam DFS in de drieënzestigste minuut op voorsprong. Davids speelde spits Scheffer in, die combineerde met Bokila, om daarna doelman Beukeveld met een schuiver kansloos te laten,1-2 Zes minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Noë Bokila met een mooi schot doelman Beukeveld voor de derde keer liet vissen, 1-3 De thuisploeg kreeg in de tweede helft maar een grote mogelijkheid op een doelpunt. Na een vrije trap van Rotman schoot Pot de rebound huizenhoog over. Drie minuten voor tijd profiteerde DFS optimaal van de ruimte. Een fraai uitgespeelde aanval via aanvoerder Worm en Bokila werd door Luciën Dors uiteindelijk binnengeschoven, 1-4

DFS behaalde een prima en verdiende overwinning op de koploper van de hoofdklasse B. Met goed voetbal en een hecht collectief werd voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van bewoners van de tapijtstad.

A.s. zaterdag staat om 15:00 uur op sportpark De Vormt de wedstrijd tegen Urk op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.