Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS te sterk voor NSC, 2-4
Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Noë Bokila (61. Melvin van Osenbruggen), Mart Raterink, Jim van Alst, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors, Remy Raterink, Levi Raja Boean (55. Rutger Worm), Alex Scheffer (68. Nick Romein)

DFS begon uitstekend aan de tweede wedstrijd in het paasweekend tegen de Nijkerkers. Nadat een inzet van Raja Boean via een tegenstander een corner opleverde scoorde Scheffer, na acht minuten, vanuit deze corner met een kopbal, de 0-1 voorsprong. Rond de tiende minuut legde de bezoekers een fraaie aanval op de mat, waarna de steekpass van Remy Raterink op Raja Boean zomaar via de paal, achter de kansloze doelman Ranzijn, tegen de touwen verdween, 0-2. De thuisploeg blokte daarna nog twee inzetten van DFS, terwijl aan de andere kant een bal hard voorlangs het doel van Veeneman verdween. Voor DFS redde doelman Veeneman nog een keer attent terwijl vervolgens een overtreding op randje zestien op Raja Boean door scheidsrechter van Kraay over het hoofd werd gezien. Net voor het rustsignaal schoot NSC voor de tweede keer net voorlangs het DFS-doel.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Remy Raterink, die na een fout van de Nijkerkers, naast schoot. De tweede mogelijkheid schoot Raterink, na een assist van Dors, wel beheerst achter doelman Ranzijn tegen de touwen, 0-3 Er leek geen vuiltje voor DFS aan de lucht tegen een onmachtig NSC. Toch werd het nog even spannend toen de Nijkerkers in korte tijd twee keer scoorde via Schaap en Van den Brom, 2-3 Daarna kwam DFS nog goed weg na een kopbal op de lat van NSC. Acht minuten na de aansluitingstreffer scoorde de volkomen vrijstaande Remy Raterink, na een puntgave voorzet van Harlaux, met een kopbal zijn derde goal en de beslissende 2-4. In de slotfase liet DFS via Worm en Dors nog een aantal kansen liggen om verder uit te lopen, zodat de wedstrijd in een verdiende overwinning voor de bezoekers eindigde.

Met vier punten kunnen we spreken van een geslaagd paasweekend, waar DFS op voort kan borduren in de resterende wedstrijden van dit seizoen.

A.s. zaterdag week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.