Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Driepunter voor DFS na winst op Excelsior’31, 2-3
Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm (89. Arjan Goorman), Remy Raterink (65. Luciën Dors), Levi Raja Boean (72. Noë Bokila)

De bezoekers kwamen al snel op voorsprong in Rijssen. Na drie minuten verwerkte de buiten zijn zestien gekomen invaller-doelman Nieuwenhuis een crossbal van De Kler maar half waarna aanvoerder Worm de bal met een mooie lob via de onderkant van de lat in het doel deponeerde, 0-1 Excelsior’31 beschikt voetballend gezien over een uitstekende ploeg, alleen worden de combinaties vaak te lang doorgezet. Te vaak blijft de thuisploeg breien, zonder dat hieruit heel veel mogelijkheden ontstonden. Iets voor het half uur kreeg DFS vanaf de strafschopstip, na een overtreding van Brummelhuis op Hendriks, de kans om de voorsprong uit te breiden. Rutger Worm wist hier wel raad mee en hij schoot de penalty dan ook onberispelijk achter doelman Nieuwenhuis tegen de touwen, 0-2 Het compact spelende DFS bleef gevaarlijk in de tegenstoot. Raja Boean zag voor de rust nog een schot in de veilige handen van de Rijssense doelman verdwijnen terwijl een schot van Hendriks net naast de kruising vloog. Omdat de Koerbelt bewoners aan de overzijde ook het net niet meer wisten te vinden ging DFS rusten met een op het oog comfortabele 0-2 voorsprong.

Deze voorsprong verdween in de beginfase van de tweede helft echter als sneeuw voor de zon. Na tweeënvijftig minuten raakte de bal twee keer het aluminium achter doelman Veeneman waarna Penterman het beslissende tikje gaf voor de aansluitingstreffer, 1-2 Twee minuten later tekende wederom Penterman met een kopbal voor de gelijkmaker, 2-2 Gelukkig vond DFS als snel weer de juiste organisatie in het veld, in de wetenschap dat er veel ruimte lag achter de defensie van de thuisploeg. Nadat Raterink overschoot en een voorzet van Raterink op Hendriks net te kort was zag Raja Boean zijn inzet voor DFS op de paal belanden. Elf minuten voor tijd kwamen de bezoekers weer op voorsprong toen de ingevallen Bokila een voorzet van Hendriks via de binnenkant van de paal binnen kopte, 2-3 Twee minuten later kwam een breedtepass van Bokila net niet aan bij de meegelopen Dors, zodat de beslissing van de wedstrijd uit bleef. Nadat Boeloerditi in de slotfase zijn inzet hopeloos de mist in zag gaan kon DFS weer drie punten bijschrijven in de Hoofdklasse B.

A.s. zaterdag vervolgt DFS om 14:30 uur de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Ajax amateurs.
.

Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.