Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Ongelukkige nederlaag voor sv DFS
Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen(79.Remy Raterink), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm, Luciën Dors (81.Alex Scheffer), Levi Raja Boean (59.Noë Bokila)

DFS speelde onder heerlijke zomerse omstandigheden een prima eerste helft tegen de Amsterdammers. Na acht minuten verzilverde Luciën Dors met een fraaie goal een assist van Harlaux tot de 1-0 voorsprong. DFS vergat daarna door te drukken. Een goal van Hendriks werd vanwege hands afgekeurd terwijl dezelfde speler vervolgens een lob overzag verdwijnen. Aan de andere kant verdween een schotje van de bezoekers naast. Nadat een poging van Raja Boean geblokt werd redde doelman Veeneman aan de overzijde een inzet van Ajax. In de slotfase van de eerste helft verdween een kopbal van Worm voorlangs waarna doelman Veeneman na een tegenstoot van Ajax redding kon brengen. Na een schot over van Raja Boean ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was de eerste grote mogelijkheid voor aanvoerder Worm, wiens inzet helaas over de goal van doelman Veenboer verdween. Daarna schoot DFS zichzelf in de voet door twee persoonlijke fouten. Doelman Veenman vergat een op het oog makkelijke bal op te rapen waarna Main simpel de gelijkmaker aantekende, 1-1 Zeven minuten later legde de scheidsrechter, na vasthouden van Worm, de bal op de stip. Soenarto liet vervolgens doelman Veeneman kansloos, 1-1 DFS ging daarna al gauw alles of niets spelen met twee verse aanvallers en in de slotfase ook verdediger Van Walsem in de spits. Nadat Hendriks doelman Veenboer op zijn weg vond en Ajax overschoot kreeg Danso tien minuten voor tijd direct rood na een overtreding op De Kler. Helaas slaagde de thuisploeg er niet meer in om de verdiende gelijkmaker te scoren, zodat men wederom thuis een nederlaag moest slikken tegen de nummer drie van de Hoofdklasse B.

A.s. dinsdag staat voor sv DFS om 20:15 uur op sportpark Zuid de halve finale van de districtsbeker tegen eersteklasser DZC’68 op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.