Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS bekerfinalist na zwaarbevochten zege op DZC’68, 2-3
Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem (25. Melvin van Osenbruggen), Jim van Alst, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Arjan Goorman (76. Noë Bokila), Remy Raterink (46. Rutger Worm) Luciën Dors, Thijs Hendriks, Levi Raja Boean

DFS begon, op het fraaie sportcomplex van DZC’68, uitstekend aan de halve finale. Nadat Thijs Hendriks, na een prima steekpas, vrij voor doelman Thus zijn inzet prima gepareerd zag worden schoot, de op het laatste moment in de basis gestarte, Goorman de bezoekers, na zeven minuten, vanuit een scrimmage op een snelle voorsprong, 0-1. Daarna zag de wederom vrijgespeelde Hendriks een grote kans door doelman Thus gekeerd worden. DZC’68 knokte zich vervolgens met veel passie en strijdlust terug in de wedstrijd. Nadat een tegenstoot, na slordig balverlies van DFS op het middenveld, nog om zeep werd geholpen scoorde Riekel zes minuten voor de rust de gelijkmaker, 1-1 In de slotfase van de eerste helft zag de scheidsrechter nog een handsbal in de zestien van de thuisploeg over het hoofd, zodat beide ploegen met een gelijke stand de rust ingingen.

In de tweede helft verscheen Worm bij DFS aan de aftrap als vervanger van Remy Raterink. Vier minuten na de pauze stond wederom Riekel op de juiste plek om de 2-1 voorsprong voor de Doetinchemmers binnen te schuiven, 2-1 In deze fase rechtte DFS de rug. Nadat een kopbal van Dors nog door doelman Thus gekeerd kon worden schoot Arjan Goorman DFS met wat fortuin, de keeper liet de bal door zijn handen glippen, op gelijke hoogte, 2-2 Een minuut later schakelde DFS razendsnel om waarna de inzet van Dors in het zijnet verdween. De volgende aanval was wel raak toen Thijs Hendriks, na een fraaie voorzet van Worm, met een perfecte kopbal doelman Thus kansloos liet, 2-3 Davids schoot daarna nog een keer ruim over voor de bezoekers. De thuisploeg bleef knokken voor de gelijkmaker. Men pompte de bal veelvuldig op de fysiek sterke spitsen. Uiteindelijk leverde het DZC’68 geen goals meer op, zodat DFS zich na een zwaarbevochten overwinning voor het eerst in haar geschiedenis geplaatst heeft voor de districtsbekerfinale.

A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark De Villekamp de wedstrijd tegen AZSV op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.