Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS SLUIT SEIZOEN AF MET ELFDE PUNTENDELING, 2-2
Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Nick Romein (55.Remy Raterink),Marc Harlaux, Marijn de Kler, Rutger Worm (66.Noë Bokila), Luciën Dors, Levi Raja Boean (75. Melvin van Osenbruggen)

Onder tropische omstandigheden traden beide ploegen aan op de droge kunstgrasmat in Huizen. De thuisploeg kreeg in de beginfase via Van Wakeren, die zijn inzet voorlangs zag gaan, de eerste grote kans. Vervolgens zwijnde DFS bij een kopbal op de kruising van Klaassen en een bal op de lat van Van Wakeren. Aan de overzijde redde doelman Mackaay met zijn voet een prima inzet van Dors. Net voor het half uur voorkwam doelman Mackaay met een katachtige reflex, na een inzet van De Kler, de voorsprong voor de bezoekers. In de slotfase van de eerste helft voorkwam doelman Veeneman in samenwerking met Sanders, na een hachelijke situatie, een doelpunt van de thuisploeg.

De eerste kans in de tweede helft van Dors werd wederom prima gered door de Huizense doelman. Vervolgens zag De Kler een doelpoging van afstand, over de wat ver voor zijn goal staande Mackaay, op het dak van het doel belanden. Na achtenzestig minuten kwam DFS via Luciën Dors, wiens schot van richting werd veranderd op een 0-1 voorsprong. Invaller Remy Raterink vergat vervolgens de thuisploeg de genadeklap te geven. Een prima voorzet van Raja Boean werd door de spits overgeschoten. Aan de andere kant werd een schot van Jones geblokt door Jim van Alst. Een kwartier voor tijd scoorde de Huizenaren via de vrijgespeelde Brilleman de gelijkmaker,1-1 Daarna schoot Bokila voor DFS over de Huizense goal. Vijf minuten voor tijd moest DFS, dat al drie keer gewisseld had, na een blessure van verdediger Sanders de wedstrijd voltooien met tien man. Drie minuten voor tijd kwam DFS, na een fraaie aanval over meerdere schijven, via de vrijgespeelde Dors weer op voorsprong 1-2 Huizen speelde alles of niets in de jacht op een mogelijke ontsnapping. Nadat doelman Veeneman met twee knappe reddingen de gelijkmaker voorkwam koos Vrouwe Fortuna in de slotfase alsnog de kant van sv Huizen. Nadat de arbiter en de grensrechter een duidelijke handsbal van de thuisploeg over het hoofd zagen kwam de bal bij Papamelodias die het leder vervolgens fraai in de kruising schoot. Door de 2-2 puntendeling ontsnapte Huizen in de vierennegentigste minuut op doelsaldo aan rechtstreekse degradatie uit de Hoofdklasse.

Concluderend kunnen we stellen dat DFS, gezien de kwaliteit van de selectie, dit seizoen te weinig uit haar mogelijkheden heeft gehaald. DFS werd de koning van de gelijke spelen. Maar liefst elf keer was het eindresultaat een puntendeling. Daar ligt dus een mooi verbeterpunt voor het komende seizoen.

Daar tegenover staat dan weer wel de historische bekerwinst, waardoor DFS ook volgend seizoen weer mag deelnemen aan de voorronden van de KNVB-beker.

Verder hopen wij U allemaal, als Heuzes 12de Kjel, volgend seizoen weer langs de lijn terug te zien.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.