Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS nipt onderuit tegen Baniyas SC, 1-2
Zaterdagavond stond voor DFS de derde oefenwedstrijd tegen Baniyas SC (VAE) op het programma.

Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler, Marc Harlaux (80. Nick Romein), Lorenzo Davids (46. Arjan Goorman), Luciën Dors (72. Roy de Ruiter), Jeffrey Arends (46. Mattheys Kuypers), Remy Raterink (46. Alex Scheffer), Noë Bokila (80. Gijs Grootendorst)

DFS trad vanavond in de eerste oefenmatch, na de hervatting van de tweede trainingsfase, aan tegen de profs van Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De thuisploeg speelde vooral verdedigend een prima wedstrijd tegen de Arabieren. Beide ploegen creëerde weinig mogelijkheden. Nadat een kopbal van Dors niets opleverde strafte de gasten weifelend verdedigen van DFS via Ahmed Al Shamsi, die de bal in de verre hoek schoot, keihard af, 0-1 Enkele minuten later werd aanwinst Arends, met een steekpass, weggestuurd waarna hij de keeper omspeelde en de gelijkmaker tegen de touwen schoot, 1-1. Baniyas SC liet zich daarna gelden met een aantal pittige overtredingen. Voor DFS zag Remy Raterink zijn kopbal tegen de wind in geen doeltreffen terwijl de gasten nog een keer overschoten, zodat beide ploegen met 1-1 gingen rusten.

In de tweede helft verschenen Goorman, Kuypers en Scheffer binnen de krijtlijnen voor Davids, Arends en Remy Raterink. Verdedigend bleef DFS goed staan, maar aanvallend kwam men in de beginfase niet verder dan een schot naast van Scheffer die de voor zijn doel staande invaller-doelman probeerde te verschalken. Baniyas had in deze fase meer de bal, zonder heel veel mogelijkheden te creëren. Via een goal van Ahmed Malallah kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong. Bij DFS kwam de teruggekeerde De Ruiter in het veld voor Dors terwijl even later Romein en Grootendorst het veld mochten betreden voor Harlaux en Bokila. De thuisploeg zette in de slotfase nog even aan met verdediger Van Walsem als extra aanvaller. Na een corner verdween een kopbal van De Ruiter voorlangs waarna deze bal net niet binnengetikt kon worden. Roy de Ruiter schoot vervolgens nog een keer over terwijl een schot van jongeling Grootendorst door de doelman van Baniyas nog net kon worden overgetikt. Baniyas profiteerde niet van de ruimte die DFS weggaf. Na een wild schot over floot de scheidsrechter voor het einde van de match, die voor DFS voldoende aanknopingspunten biedt om op voor te borduren.

Volgende week zaterdag speelt sv DFS om 17:00 uur thuis tegen hoofdklasser RKHVV, de club van onze oud-aanvoerder Rutger Worm.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.