Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Belangrijke driepunter voor sv DFS tegen Zwaluwen, 2-1
Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler, Gijs Grootendorst (68.Jeffrey Arends), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors,Remy Raterink (57.Alex Scheffer), Noë Bokila (78.Zefanho Kiriwenno)

Toeschouwers: 300

Gele kaarten sv DFS: Gijs Grootendorst

Gele kaarten Zwaluwen: Tevin Biekman

Rode kaart Zwaluwen: Robin Hofman (rood)

DFS speelde, onder heerlijke weersomstandigheden, een prima wedstrijd tegen de Vlaardingers. De thuisploeg bepaalde de wedstrijd. Nadat een doelpunt van Bokila, vanwege randje buitenspel, was afgekeurd redde doelman VanTienen vervolgens op een inzet van Bokila. DFS bleef dreigend met een aantal mogelijkheden tot gevolg. Na vierentwintig minuten was het raak. Dors zette goed door aan de rechterkant waarna hij spits Raterink bereikte. Remy Raterink legde de bal terug op Grootendorst, die zijn inzet via een stuit achter doelman VanTienen tegen de touwen zag verdwijnen, 1-0. Voor Gijs Grootendorst was dit zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht van sv DFS. Dezelfde Grootendorst zag vervolgens een slalom niets opleveren, waarna een vrije trap aan de overkant door invaller-doelman Omvlee onschadelijk gemaakt kon worden, zodat de thuisploeg met een kleine voorsprong de rust inging.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor DFS. Een doelpoging van Grootendorst kon nog geblokt worden door de Vlaardingse defensie. Vervolgens redde doelman Omvlee bekwaam op een inzet van de gasten. Aan de andere kant werd een schot van Grootendorst gekraakt door de Vlaardingse defensie, zodat deze doelpoging niet meer dan een corner opleverde. Na zestig minuten stond het ineens gelijk. Doelman Omvlee redde eerst nog op een inzet van de bezoekers, waarna Wever de rebound binnenschoot, 1-1. Drie minuten later kwam de thuisploeg weer op voorsprong door Dors, die een voorzet van invaller Scheffer, beheerst binnen schoot, 2-1. DFS liet daarna de Zwaluwen in leven door in de omschakeling niet de mogelijkheden te benutten, daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. Vermeldingswaardig is nog de invalbeurt van Kiriwenno, die na anderhalf jaar blessureleed zijn entree mocht maken voor sv DFS. In de blessuretijd trok Hofman nog een keer aan de noodrem, door de doorgebroken Arends neer te halen, waardoor een zeker doelpunt voorkomen werd. Hofman kon met rood inrukken, waarnaar de prima scheidsrechter al snel floot voor het einde van deze match.

A.s. zaterdag speelt sv DFS op sportpark ‘t Heerenland om 14:30 u tegen Capelle.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.