Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Geflatteerde nederlaag voor DFS tegen de koploper.
DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers (58.Gijs Grootendorst), Corné Davelaar, (65. Alex Scheffer) Rick van Walsem, Jim van Alst , Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila

Toeschouwers: 225

Gele kaarten sv DFS: Marijn de Kler, Corné Davelaar, Lorenzo Davids

Gele kaarten RKAV Volendam: Patrick Bond, Gerry Schilder, Maarten Woudenberg

De koploper bleek over een goed voetballende en technische vaardige ploeg te beschikken. De beste mogelijkheden waren in de beginfase voor de wijdbroeken. Na zes minuten tekende Springer met een simpele bal rechtdoor voor de voorsprong voor de Volendammers, 0-1. Daarna zag Bokila zijn inzet, na een vrije trap, door doelman Binken gekeerd worden. De bedrijvige De Kler vond vervolgens, vrijgespeeld, wederom doelman Binken op zijn pad. Omdat de bezoekers ook een aantal mogelijkheden onbenut lieten gingen beide ploegen rusten met een kleine voorsprong voor de Volendammers.

In de tweede helft waren er lang weinig grote mogelijkheden voor beide doelen te noteren in de gelijk opgaande wedstrijd. De thuisploeg liet daarna twee grote kansen onbenut via Bokila en Dors die beide helaas naast schoten. Zes minuten voor tijd toonde Zwarthoed, de topschutter van de Hoofdklasse A, zijn kwaliteit door op fraaie wijze de 0-2 achter doelman Omvlee te deponeren. Via een streep van Davelaar verscheen twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer op het scorebord. Met verdediger Rick van Walsem als extra spits ging DFS alles of niets spelen in de jacht op een verdiend punt. Drie minuten in de blessuretijd profiteerde Springer van de weggeven ruimte door de beslissende 1-3 achter doelman Omvlee tegen de touwen te schieten.

A.s. woensdag speelt sv DFS om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland voor de districtsbeker tegen SC NEC.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.