Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DTS'35 werd in Ede verslagen met 2-4.
Hierbij het verslag van de zoveelste succeswedstrijd van dit seizoen:

Vandaag was DTS EDE voor de tweede keer dit seizoen de tegenstander van DFS. De eerste wedstrijd werd na een 2-0 achterstand door DFS omgebogen in een 3-2 overwinning. De Edenaren stellen dit seizoen, mede vanwege de vele blessures, toch wat teleur met de tiende plaats in de competitie na 18 wedstrijden. DTS Ede bewees DFS vorige week overigens een goede dienst door DOS´37 op 0-0 te houden. Hierdoor kan DFS op 29 maart tegen Nunspeet de tweede periodetitel binnen halen.
Trainer Dik Peters van Ton startte in de volgende opstelling: Niels van Dijken, Melvin van Osenbruggen, Gregory Thijm, Rick van Walsem, Hesdey Suart, Jan Jansen, Milenko Visser, Sebastiaan Kolff, Dusty Louwaars, Elvin Hardeveld en Mike Louwaars.
DFS begon vandaag door de blessures van Benny en Hans Geerts aan de wedstrijd met de zeventien jarige derde doelman Niels van Dijken tussen de palen. Op het laatste moment haakte ook Leon Koopman geblesseerd af. Routinier Jan Jansen, die weer was opgetrommeld vanuit DFS2, verving hem in de basis. Vanaf het begin dicteerde DFS de wedstrijd en eigenlijk zouden de gastheren er in de gehele eerste helft nauwelijks aan te pas komen. Binnen tien minuten kreeg DFS al drie grote kansen op de voorsprong. Tot tweemaal toe was het Elvin die na een diepe bal van Niels en een pass van Mike de uitstekende doelman Yilmaz op zijn weg vond. Dusty die na een prima pass van broer Mike er vandoor ging zag zijn poging en de derde kans voor DFS in de lange hoek op de paal belandde. DTS EDE schoot hierna een afvallende bal vanuit een corner hoog over het DFS doel. Dit zou zo’n beetje het enige wapenfeit van de gastheren in de eerste helft zijn. DFS ging gewoon verder met het creëren van kansen. Een doelpoging van spits Hardeveld verdween maar net naast de voor DFS verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later legde Elvin de bal net tekort terug op Mike en werd de afvallende bal tegen de keeper aangeschoten. Na een pass van Jan Jansen vond onze topschutter voor de zoveelste keer doelman Yilmaz op zijn weg en zag Sebastiaan al vallend zijn inzet naast gaan. Na eenendertig minuten werd dom balverlies de Edenaren fataal. Elvin ging het zestienmetergebied binnen en werd aangetikt door verdediger Van Wijk. Scheidsrechter Van Iersel kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Elvin nam zelf plaats achter de bal en schoot deze onder doelman Yilmaz door tegen het net, 0-1. Nog voor rust belandde een voorzet van Dusty nog via doelman Yilmaz op de lat. Het was aan de uitstekend op dreef zijnde Yilmaz te danken dat de schade voor de gastheren bij de rust tot één tegentreffer beperkt bleef. DFS had gezien het wedstrijdbeeld en de vele kansen en mogelijkheden de wedstrijd al voor de rust lang en breed moeten beslissen.
Wat DFS in de eerste helft naliet, het benutten van de kansen, deed men in de beginfase van de tweede helft wel. Binnen een kwartier was de wedstrijd beslist. Na vijftig minuten was het de plaaggeest voor de DTS defensie van hedenmiddag Dusty Louwaars die beheerst de 0-2 aantekende na wederom een pass van broer Mike. Twee minuten later nam DFS een vrije trap snel en was het topschutter Hardeveld die doelpunt nummer achttien van dit seizoen binnen schoot. Aan de andere kant pareerde doelman van Dijken uitstekend een inzet van DTS zijde. Inmiddels was Roel Hendriks in het veld gekomen voor spits Hardeveld en raakte DTS EDE via Aben de lat boven doelman van Dijken. Een prachtige combinatie tussen de broers Louwaars resulteerde uiteindelijk, na een assist van onze assistenkoning Mike, in de 0-4 via Dusty Louwaars wiens teller dit seizoen inmiddels ook al op twaalf doelpunten staat. Trainer Dik Peters van Ton haalde hierop Milenko naar de kant en voor hem kwam Colin in het veld. Tot de 0-4 was DFS heer en meester en duidelijk een maatje te groot voor de gastheren. Alleen sloop er na deze voorsprong gemakzucht in de ploeg en leek de scherpte ineens verdwenen. DTS EDE begon zelfs mogelijkheden te krijgen en de jonge ploeg van trainer Wesselink toonde karakter en zou zelfs nog twee keer scoren via Lak en Koning na halfslachtig ingrijpen aan DFS zijde. Rody kwam ook nog binnen de krijtlijnen als vervanger van de geblesseerd geraakte Hesdey. In de counter werd DFS nog een aantal keren gevaarlijk via Roel ,Colin en Dusty. Hun pogingen verdwenen echter naast of in de veilige handen van doelman Yilmaz, de man of the match aan de kant van DTS EDE. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van Iersel voor het einde van de in 2-4 geëindigde wedstrijd en kon DFS wederom drie punten mee naar huis nemen.
Het gaat na de winterstop crescendo met DFS dat uit de vier gespeelde wedstrijden de volle buit van twaalf punten behaalden. De basis voor de laatste negen wedstrijden van dit seizoen, waarvan zes thuis, is gelegd. Nu herstellen van de blessuregevallen en zich na het ‘tussendoortje’ tegen WAVV voor de districtsbeker richten op de kraker tegen NSC op 8 maart.
Volgende week dinsdag staat op sportpark ’t Heerenland om 20:00 uur de bekerwedstrijd in de achtste finale van de districtsbeker tegen WAVV uit Wageningen op het programma.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.