Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Wie zijn onze tegenstanders??
ZATERDAG SEIZOEN 2014-2015 Hoofdklasse A
(Dit artikel is van de site van DFS overgenomen)

DFS Opheusden

DFS Opheusden staat aan de vooravond van zijn debuut op het op één na hoogste amateurniveau in Nederland. De Betuwse dorpsclub heeft zich de afgelopen seizoenen stap voor stap, door het halen van gerichte versterkingen, omhoog gewerkt tot de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. DFS begint met vertrouwen aan het avontuur in de hoofdklasse A en gaat in zijn eerste seizoen op dit niveau voor een plaats in de middenmoot. De selectie is op een aantal plaatsen versterkt met spelers met hoofdklasse ervaring waardoor de selectie ook kwalitatief weer een impuls heeft gekregen en daardoor in de breedte ook weer sterker is geworden. Een goede bank bepaalt immers ook de kracht van de selectie.

Om U al vast kennis te laten maken met onze tegenstanders volgt hieronder per club een korte introductie.

Achilles Veen
Het Brabantse Achilles Veen begint dit seizoen aan zijn vierde jaar op rij in de hoofdklasse van het amateurvoetbal. In de eerste twee seizoenen behaalde Achilles Veen dat speelt op sportpark De Hanen Weide twee keer de elfde plaats en had men de nacompetitie nodig om het vege lijf te redden. Vorig seizoen ging het echter crescendo en eindigde men in de hoofdklasse B nog voor landelijk bekerwinnaar ASWH op een keurige zesde plaats. Dit seizoen zal men ongetwijfeld weer mee willen doen in het linker rijtje. De club versterkte zich met een vijftal spelers waaronder spelers van FC de Bosch, Willem II en RKC. Een andere bekende naam in de selectie Daan van Dinther (voorheen FC Den Bosch en Willem II) is voorlopig met een afgescheurde kruisband uit de roulatie.

Bennekom
Bennekom speelt sinds 1974 bijna onafgebroken op hoofdklasse niveau. Twee keer moest men een stap terug doen naar de eerste klasse. Sinds de laatste promotie naar de hoofdklasse in 2011 eindigde de ploeg steeds in de middenmoot. Bennekom, spelend op sportpark De Eikelhof, heeft grotere ambities dan de middenmoot en wil daarom komend seizoen een rol van betekenis gaan spelen in de hoofdklasse A. En dat gaat men doen met een danig versterkte selectie. Met Eltink en Peters (De Bataven) , Harlaux (VVA´71), Rijnbeek (Achilles´29),De Ruiter (Spakenburg) en Yilmaz (DTS Ede) lijkt men deze ambities gestalte te willen geven. Verder beschikt de ploeg van trainer Speelziek met Kevin Sissing over een gevaarlijke spits. Een leuk detail is verder dat DFS met trainer Dik Peters van Ton (7 seizoenen), Leon Koopman (4 seizoenen), David Magee (1 seizoen) en Colin Houth (jeugd) een trainer en spelers heeft met een verleden bij de Bennekommers.

DOVO
DOVO uit Veenendaal, spelend op sportpark Panhuis, heeft waarschijnlijk de grootste ambities van alle clubs in de hoofdklasse A. DOVO speelde tot het seizoen 2009/2010 bijna altijd op het hoogste amateurniveau en behaalde daarin ook hoofdklasse titels en men werd één keer zelfs algeheel zaterdag kampioen. Door de degradatie in het seizoen 2009/2010 speelde men door de invoering van de Topklasse ineens twee niveaus lager dan men gewend was. DOVO promoveerde echter direct weer naar de hoofdklasse en werd daar in de laatste drie seizoenen negende, tweede en het afgelopen seizoen wist men na een elfde plaats het vege lijf maar net via de nacompetitie te redden. Met het aantrekken van de alom bekende Hans Kraay jr als trainer en acht nieuwe spelers, o.a Echargui (De Treffers), Van de Eerden (GVVV), De Graaf en Van der Molen (Sparta Nijkerk) en kortgeleden nog Bakkenes (FC Antwerp) heeft men de selectie danig versterkt in het streven om de promotie naar het walhalla van het amateurvoetbal, de Topklasse, te realiseren.

FC Breukelen
FC Breukelen maakt voor het eerst in zijn historie de opwachting in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. En net als DFS kent ook FC Breukelen nog maar een korte historie. De club is in 2007 ontstaan uit een fusie tussen zondagclub VV Nijenrodes en zaterdagclub CSV Vitesse. Men begon in de tweede klasse en promoveerde na twee seizoenen naar de eerste klasse. In het seizoen 2013-2014 eindigde men als tweede en zag men met huidig DFS speler Thijm in de gelederen in de nacompetitie de promotiedroom in rook opgaan. Afgelopen seizoen trok men uiteindelijk wel aan het langste eind en behaalde FC Breukelen de titel in 1A. FC Breukelen dat zich heeft versterk met zeven spelers zag wel een van zijn pareltjes Jacq Castelijns vertrekken naar B93 Kopenhagen. De drie DFS aanvallers scoorde vorig seizoen veel, maar die van de FC Breukelen deden er nog een schepje bovenop. De vertrokken Castelijns (28x), oud DOVO speler Kops (29x) en de razendsnelle Van Embricqs (16x) wisten het net veelvuldig te vinden. Een promovendus om rekening mee te houden in het komende seizoen.


Huizen
sv Huizen spelend op sportpark De Wolfskamer is een club met een rijke historie. Men werd twee keer in zijn geschiedenis algeheel amateurkampioen van Nederland in 1974 en 2003 en behaalde ook zeven keer de titel bij de zaterdagamateurs. Huizen kende ook zijn mindere perioden en vertoefde zelfs even in de eerste klasse. Sinds het seizoen 2010/2011 speelt Huizen weer in de hoofdklasse waarin men vorig seizoen op een verdienstelijke vijfde plaats eindigde. Ook Huizen ververste zijn selectie met een zevental nieuwe spelers en men zal zeker het doel hebben om de eindklassering van het vorige seizoen te evenaren of zelfs te verbeteren.

Jodan Boys
CVV De Jodan Boys speelt zijn wedstrijden op sportpark De Oosterwei in Gouda. Jodan Boys promoveerde vanaf het seizoen 2006/2007 in twee seizoenen van de tweede naar de hoofdklasse. Het hoogtepunt volgde in het seizoen 2011/2012 toen men er met de titel in de hoofdklasse A vandoor ging en zelfs promoveerde naar de Topklasse. Het verblijf op het hoogste amateurniveau van Nederland duurde echter maar één seizoen. Jodan boys eindigde met drieëndertig punten op de vijftiende positie en men mocht vorig seizoen weer zijn opwachting maken in de hoofdklasse B. Daar eindigde men als degradant uit de Topklasse toch wel op een teleurstellende tiende plaats. Dit seizoen zal men met vijf nieuwe spelers in de selectie ongetwijfeld beter voor de dag willen komen.

Montfoort
vv Montfoort ook wel The Orange Machine genoemd speelt sinds het seizoen 2010/2011 op hoofdklasse niveau. Onder leiding van de huidige Excelsior Rotterdam trainer Marinus Dijkhuizen stoomde The Orange Machine in een keer door van de eerste naar de Topklasse. Het verblijf in de Topklasse was echter geen lang leven beschoren. Na één seizoen, waarin men met achttien punten op de vijftiende plaats eindigde, keerde Montfoort weer terug naar de hoofdklasse. De afgelopen twee seizoenen leverde dat een zesde en een twaalfde plaats op. Afgelopen seizoen had Montfoort de nacompetitie nodig om zich veilig te spelen. Tegenover de komst van zeven nieuwe spelers staat ook het vertrek van tien andere spelers. Rechtstreekse handhaving en/of een positie in de middenmoot zal waarschijnlijk de eerste doelstelling in het nieuwe seizoen zijn.


NSC
De Nijkerker Sportclub was de afgelopen seizoenen de heen en weer tussen de eerste en de hoofdklasse. Even zoveel promoties werden direct weer gevolgd door degradaties. Afgelopen seizoen eindigde NSC in dezelfde klasse als DFS op de vijfde plaats. Omdat men vorig seizoen de eerste periodetitel wist binnen te slepen mocht men deel nemen aan de nacompetitie. Via twee overtuigende overwinningen op sv Bedum en DETO kon de heen en weer opnieuw van stal gehaald worden en is NSC dit seizoen opnieuw één van onze tegenstanders. NSC haalde vijf nieuwe spelers en zal als eerste doelstelling hebben om de heen en weer dit seizoen op stal te laten staan.

ODIN’59
ODIN’59 uit Heemskerk gaat dit seizoen aan zijn zesde seizoen op rij beginnen in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. ODIN speelt haar wedstrijden op sportpark Assumburg dat zijn naam te danken heeft aan het nabij gelegen kasteel Assumburg. De Heemskerkers eindigde de afgelopen seizoenen in de middenmoot met als uitschieter de vierde plaats in het seizoen 2012-2013 en mag dus inmiddels wel een stabiele hoofdklasser genoemd worden. ODIN’59 ververste zijn selectie met negen spelers waaronder vier Topklasse spelers en zou met het beschikbare materiaal zomaar hoge ogen kunnen gaan gooien in de hoofdklasse A.

SDC Putten
SDC Putten keerde vorig seizoen na een jaar afwezigheid via de nacompetitie weer terug in de hoofdklasse waarin men in het afgelopen decennium voornamelijk verkeerde. De Puttenaren presteerde vorig seizoen uitstekend als debutant en sloten het seizoen af op een verdienstelijke achtste plaats net achter competitiegenoot ODIN’59. SDC Putten wil de komende seizoenen een stabiele hoofdklasser worden en met de zeven aangetrokken spelers lijkt de selectie er wat sterker op geworden te zijn en moet deze doelstelling in het komende seizoen dan ook gerealiseerd kunnen worden.

SteDoCo
Sterk door oefening uit het kleine dorpje Hoornaar is de afgelopen seizoenen als een komeet omhoog geschoten in het amateurvoetbal. SteDoCo speelde in het seizoen 2006/2007 nog in de vierde klasse. Zes jaar en vier promoties later maakte SteDoCo zijn debuut in de hoofdklasse. In zijn tweede seizoen in de hoofdklasse verraste de ploeg uit Hoornaar vriend en vijand met een derde plaats in de eindstand van de hoofdklasse B. En of dat nog niet genoeg was presteerde men het ook nog om in de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse de finale te halen tegen Ajax. De zaterdagamateurs van Ajax waren in de finale echter een maatje te groot , zodat SteDoCo komend seizoen één van de tegenstanders van DFS is. SteDoCo kende nauwelijks mutaties en mag het komende seizoen gaan bewijzen dat men geen eendagsvlieg is in het linker rijtje van de hoofdklasse.

RKAV Volendam
RKAV Volendam is de amateurtak die in 1977 is voorgekomen uit de RKSV Volendam dat toen gesplitst werd in de profafdeling FC Volendam en de amateurafdeling RKAV Volendam. RKAV Volendam begint dit seizoen alweer aan zijn zevende seizoen op rij in de hoofdklasse. De zevende plaats is de hoogste positie die men in die jaren bereikt heeft en een aantal keer heeft men zich via de nacompetitie veilig moeten spelen. RKAV Volendam speelt met voornamelijk Volendammers en de selectie staat dan ook bol van echte Volendamse namen als Jonk, Plat Schilder en Tol. Een positie in de middenmoot lijkt ook dit seizoen het hoogst haalbare voor de Volendammers.

VVA’71
VVA’71 is net als SteDoCo als een komeet omhoog geschoten in het amateurvoetbal. In tien jaar tijd stoomde de ploeg uit Achterberg vanuit de kelder van het amateurvoetbal op naar de hoofdklasse. In het seizoen 2012/2013 maakte VVA '71 nadat men via de nacompetitie gepromoveerd was zijn opwachting in de hoofdklasse en eindigde de ploeg direct op een verrassende vijfde plaats. Afgelopen seizoen ging het ondanks de hoge verwachtingen vooraf een stuk minder en wist men maar net de nacompetitie om de degradatieplekken te ontlopen. VVA’71 toont zich ook dit seizoen weer een waar handelshuis. Tegenover het vertrek van tien spelers staat ook de komst van maar liefst twaalf nieuwe spelers. Naast enkele spelers van buurtclubs als DOVO en GVVV plukte men maar liefst drie spelers weg bij Hercules, de kampioen van de zondag hoofdklasse A. Hiermee steek men zijn ambities voor het nieuwe seizoen niet onder stoelen of banken en zal men ongetwijfeld weer mee willen doen om de prijzen in de hoofdklasse A.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.