Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

Verslag wedstrijd DFS - ODIN
DFS debuteert met 1-2 nederlaag in hoofdklasse.
Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. DFS mocht vandaag de strijd aanbinden met ODIN’59 uit Heemskerk. ODIN’59 beschikt over veel spelers met Topklasse ervaring en zou daarom dit seizoen wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien in de hoofdklasse A.
Trainer Dik Peters van Ton startte vandaag in de volgende opstelling: Richard Arends, Corné Davelaar, Ariën Arends, Rick van Walsem, Hesdey Suart, Sebastiaan Kolff, David Magee, Mike Louwaars, Melvin van Osenbruggen, Elvin Hardeveld en Ted Heijckmann.
DFS begon prima en dicteerde direct vanaf de aftrap de wedstrijd. Al in de eerste minuut joeg Ted de bal na goed druk zetten van Elvin hoog over het vijandelijke doel. Enkele minuten later voorkwam doelman van Dijk een achterstand voor de gasten door een doelpoging van Elvin te keren. Hierna maakte DFS kennis met de wetten van een niveau hoger. DFS was in de aanval en verloor de bal na een mislukte voorzet van Ted op David. ODIN’59 schakelde razendsnel om en via de behendige Ouass kwam de bal voor de voeten van ex Telstar speler Cijntje die met een verwoestende uithaal vanaf dertig meter doelman Richard Arends kansloos liet, 0-1. Hierna slingerde de scheidsrechter aan beide kanten twee spelers op de bon en zag Mike een vrije trap en de daaruit volgende rebound in de muur belanden. Na een half uur was er weer een herhaling van zetten. Na balverlies aan DFS kant stuurde Cremers met een prachtige pass de uit de rug van Hesdey weggelopen Ent weg die alleen voor de deze week van FC Oss teruggekeerde Arends kalm bleef en via de DFS doelman de 0-2 binnen schoot. Deze tik moest even verwerkt worden en bijna werd het nog erger toen de slim tussen de linies bewegende Cijntje, één van de beste spelers op het veld, Ent wegstuurde wiens voorzet door de Vries werd naast gemikt. Hierna rechtte DFS de rug en kwam ODIN’59 heel goed weg toen de ontsnapte Hardeveld onreglementair via een duw in zijn rug werd afgestopt. Het arbitrale duo zag hier echter niets in en liet doorspelen. Net voor rust kreeg Elvin een reuzenkans op de aansluitingstreffer. Zijn goed geplaatste bal verdween door de benen en via de hak van doelman van Dijk net naast de voor ODIN’59 goede kant van de paal.
In de tweede helft ging Melvin op het middenveld spelen en verhuisde Mike weer naar zijn vertrouwde linkerkant. De eerste kans was voor de bezoekers toen de bal vanuit de kluts voor de voeten kwam van ex prof Ent die zijn schot via de vuisten van doelman Arends zag overvliegen. Daarna zette DFS aan en na zevenenvijftig minuten was het Mike Louwaars die op de voor hem kenmerkende wijze kort wegdraaide van zijn tegenstander en met een mooi afstandsschot doelman van Dijk kansloos liet, 1-2. Niet veel later kon Scheffer na zijn tweede gele kaart inrukken en moesten de bezoekers verder met tien man. Vanaf dat moment gooide ODIN’59 de boel op slot en liet men zich massaal inzakken hopend op die ene beslissende counter. DFS bleef geduldig en voetballend op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier ook aan aantal mogelijkheden voor. Maar dan moet de bal net goed vallen en de defensie van ODIN’59 stond vandaag als een huis. Pogingen van Ariën, Corné en Elvin leverde niets op. ODIN’59 kwam er nog één keer heel gevaarlijk uit toen Ouass aan de buitenspelval ontsnapte en één op één met doelman Arends vergat de wedstrijd te beslissen. Met een puike redding hield Arends DFS nog in de wedstrijd. Met de inmiddels binnen de lijnen gekomen Visser en Thijm voor Davelaar en Heijckmann probeerde DFS met verdediger Van Walsem in de spits alsnog een punt uit het vuur te slepen. Men kwam een aantal keer dichtbij maar pogingen van Mike, net naast uit een afvallende bal na een corner en Melvin, te zacht ingeschoten na een terug gekopte bal van Rick en een kopbal in het zijnet, leverde helaas niets meer op en zo werd het seizoen geopend met een kleine thuisnederlaag waar een punt toch zeker verdiend zou zijn geweest.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen medepromovendus FC Breukelen op het programma. FC Breukelen begon de competitie met een nederlaag in de uitwedstrijd tegen titelpretendent DOVO. De wedstrijd op sportpark Broekdijk Oost begint om 14:30 uur.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.