Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

SteDeCo - sv DFS 3-0
Beste nieuwsbrieflezer,

Hierbij het verslag van de tweede uitwedstrijd in de Hoofdklasse A. vandaag werd nog maar weer eens duidelijk dat het verschil tussen 1e klasse en Hoofdklasse behoorlijk is. DFS moet nog steeds wennen aan dit hogere niveau en staat nog met lege handen.
het verslag:

DFS doet zichzelf de das om tegen SteDoCo en verliest met 3-0.

Vandaag stond de wedstrijd tegen SteDoCo op het programma. SteDoCo had na het pakslaag van een week eerder nog wat recht te zetten terwijl DFS graag van de nul af wilde komen.
Trainer Dik Peters van Ton startte in de volgende opstelling: Richard Arends, Corné Davelaar, Ariën Arends, Rick van Walsem, David Magee, Sebastiaan Kolff, Leon Koopman, Milenko Visser, Dusty Louwaars, Elvin Hardeveld en Mike Louwaars.
In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. SteDoCo had iets meer balbezit terwijl DFS wat meer mogelijkheden kreeg. Na dertien minuten ontstond de eerste kans voor de gastheren toen Tokul een voorzet van de behendige Yilmaz in het zijnet kopte. Aan de andere kant zag Leon zijn schot in de handen van doelman De Groot verdwijnen en verdween een poging van Mike hoog over het vijandelijke doel. Net voor het half uur stoomde de vandaag linksback spelende Magee mee naar voren en legde hij de bal panklaar neer voor Dusty. Zijn poging verdween helaas net over het doel van SteDoCo. Aan de andere kant belandde een gevaarlijke voorzet van SteDoCo uiteindelijk in de veilige handen van doelman Arends. Het spel bleef aan beide kanten slordig. SteDoCo deelde wat speldenprikjes uit zonder dat dit tot echte grote kansen zou leiden. In de laatste minuten van de eerste helft waren de beste kansen voor DFS en mocht de thuisploeg blij zijn dat men geen goal om de oren kreeg. Eerst tikte doelman De Groot de bal uit de kruising toen Elvin hem na een mooie één twee met Mike in de korte hoek onder vuur nam. Even later werd een door Mike opnieuw ingebrachte corner door Magee goed teruggelegd op Koopman. Leon schoot de bal hard in en zijn gekraakte schot kwam uiteindelijk voor de voeten van Ariën die verwoestend uithaalde maar helaas voor alles wat DFS lief is snoeihard de lat raakte.
In de tweede helft liet DFS zich uiteindelijk de kaas weer van het brood eten. Nadat de ontsnapte Elvin er niet in slaagde om Dusty te bedienen sloeg de boomlange Looijen aan de andere kant wel direct toe. Hij kopte in de vijftigste minuut een voorzet van Coen van der Waal via de stuit binnen, 1-0. En zo keek DFS wederom tegen een achterstand aan. De ploeg beet nog een keer van zich af toen Elvin, de vandaag wat flets spelende, Dusty wegstuurde. Zijn poging verdween echter voorlangs het doel van doelman De Groot. Inmiddels was Thijm binnen de lijnen gekomen als vervanger van de geblesseerd geraakte Magee. Na vierenzestig minuten was de wedstrijd gespeeld. DFS was in de aanval toen Dusty zijn breedtepass op broer Mike onderschept zag worden. Slob stuurde met een mooie pass Looijen de ruimte in. De op snelheid liggende Looijen liet daarop doelman Arends die twijfelde en bleef staan met een fraaie stift kansloos, 2-0. DFS bracht daarop Ted binnen de lijnen als vervanger van Milenko in een poging om het tij nog te keren. Enkele minuten later trok Ariën Arends de sterke Looijen in het strafschopgebied naar beneden en kon de vandaag wat pietluttig fluitende van de Rest niet veel anders dan de bal op de stip leggen. Ariën kreeg geel voor zijn overtreding en omdat hij commentaar had op deze beslissing kon hij met een tweede gele en dus rode kaart ook nog inrukken. Roel van de Kruik schoot de penalty onberispelijk tegen de touwen, 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gelopen en dan moet je deze gewoon uitspelen zonder verder nog tegen onnodige kaarten aan te lopen. Een kwartier voor tijd kon DFS zelfs verder met negen man toen de scheidsrechter een natrappende beweging van Mike zag en deze met direct rood bestrafte. Twee keer onnodig rood waarmee beide spelers dus hun eigen ploeg benadelen! Mike zal ongetwijfeld een paar wedstrijden schorsing aan zijn broek krijgen zodat hij voorlopig mag toekijken. Met de inmiddels ingevallen Meuzer voor Dusty in de ploeg eindigde de wedstrijd in een 3-0 nederlaag en wacht DFS nog steeds op zijn eerste punten in de Hoofdklasse A. Vandaag liet men zich zeker in de tweede helft fysiek aftroeven door SteDoCo dat heel direct speelde en zijn kansen wel benutte.
DFS zal snel stappen moeten gaan maken op dit niveau. Het is inmiddels wel duidelijk dat fouten direct worden afgestraft en dat de tegenstander de kansen wel benut. Volgende week vervolgt DFS de competitie tegen medepromovendus NSC uit Nijkerk. De wedstrijd op sportpark ‘t Heerenland begint om 14:30 uur. Heuzes 12de Kjel kom onze jongens aanmoedigen!! Juist nu heeft de ploeg jullie STEUN hard nodig!!!
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.