Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

SDCPutten - sv DFS 2-2
Hierbij het verslag van de competitiewedstrijd, uit bij SDC Putten.

DFS knokt zich naar verdienstelijk punt tegen SDC Putten, 2-2
Vandaag stond de wedstrijd tegen SDC Putten op het programma. SDC Putten kende een prima seizoenstart en staat met tien punten op een tweede plaats. Voor DFS is het zaak om de eerste driepunter van het seizoen een vervolg te geven.
DFS startte in de volgende opstelling: Richard Arends, Corné Davelaar, Ariën Arends, Rick van Walsem, Gregory Thijm, Sebastiaan Kolff, Leon Koopman, David Magee, Dusty Louwaars, Elvin Hardeveld en Ted Heijckmann.
De toeschouwers zouden op deze regenachtige middag een wedstrijd met twee gezichten te zien krijgen. In de eerste helft was de goed spelende thuisploeg de bovenliggende partij en dat drukte men uit in een 2-0 voorsprong. De tweede helft was echter voor DFS, dat wederom bewees dat je nooit moet opgeven, en terecht terug kwam tot 2-2 en zelfs de beste kansen kreeg op de overwinning.
De wedstrijd begon enerverend met kansen over en weer. Na drie minuten schoot Justin Van Groen, na een wat makkelijk gegeven vrije trap, de bal keihard op de lat boven doelman Arends. Aan de andere kant stuurde Hardeveld met een leep balletje Heijckmann weg wiens poging maar net voorbij de goal van de bezoekers verdween. Direct daarna gleed aanvoerder Van Walsem uit en kreeg Ozan een kans om vrij uit te halen. Via de vingertoppen van doelman Richard Arends verdween de bal naast. De hieruit volgende corner leverde bijna alsnog de voorsprong voor de thuisploeg op. Gelukkig kon de bal, nadat er weer DFSers op het gladde veld onderuit gleden, nog ternauwernood geblokt worden. Aan de overzijde stuitte Hardeveld op doelman Van Hemel en werd de afvallende bal door Dusty niet in de goal maar tegen een verdediger van SDC Putten gemikt. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en moest Richard Arends opnieuw redden toen De Bruin vrij kon uithalen. Na eenendertig minuten ging Davelaar in de fout door de bal verkeerd terug te spelen. Hij schoof de bal zomaar in de voeten van de behendige Kurdal die er vandoor ging en een perfecte voorzet afleverde op de vorig jaar nog voor DOVO spelende Brouwers die beheerst de 1-0 binnen tikte. Enkele minuten later ontsnapte er maar liefs drie spelers aan de buitenspelval van de bezoekers en verdween de poging van Brouwers via verdediger Thijm, die de schade probeerde te repareren, in de goal, 2-0. De technische staf besloot hierop de vandaag zeer ongelukkig spelende Davelaar te wisselen voor Suart. Routinier Thijm verruilde hierdoor de linksback voor de rechtsbackpositie. DFS was aangeslagen door de achterstand en bakte er voor de rust niet veel meer van zodat men ging rusten met een 2-0 achterstand.
In de tweede helft zagen we een heel ander DFS dat nog niet van opgeven wilde weten. Binnen twee minuten had DFS de aansluitingstreffer al moeten noteren. Leon Koopman haalde hard uit en de van de keeper terugkomende bal werd door Dusty Louwaars hard over gejaagd. Even later schoot dezelfde speler de bal voorlangs. Inmiddels was Melvin van Osenbruggen als tweede wissel binnen de krijtlijnen gekomen voor Dusty Louwaars. En wederom was het Sebastiaan Kolff die DFS definitief terug in de wedstrijd bracht. Na een prima actie van de na zijn invalbeurt lekker op dreef zijnde Suart kwam de bal voor de voeten van Kolff die besloot uit te halen. Zijn licht getoucheerde schot van een meter of vijfentwintig verdween heerlijk in de kruising achter doelman Van Hemel, 2-1 DFS joeg de thuisploeg daarna op en zag een reeks doelpogingen achter elkaar geblokt worden door de Puttense defensie. DFS bracht met zijn laatste wissel vers bloed in het veld toen Milenko Visser David Magee kwam aflossen. De thuisploeg stelde hier in de tweede helft nauwelijks wat tegenover. Het gevaarlijkste moment was wederom een vrije trap van Justin van Groen die de bal van grote afstand snoeihard op de binnenkant van de paal schoot en deze, gelukkig voor DFS, voorlangs de goal zag verdwijnen. Nadat doelman Van Hemel een vrije trap na een overtreding op Heijckmann weg stompte werd deze door DFS overgeschoten. Even later kon Justin van Groen na een stevige charge op Visser met rood naar de kant. SDC Putten testte via een verdekt afstandsschot nog een keer de kwaliteiten, van de vandaag prima op dreef zijnde, Richard Arends die de bal uitstekend pareerde. Hierna was het DFS dat de klok sloeg in de jacht op de gelijkmaker. Dertien minuten voor tijd leverde Suart een panklare voorzet af op invaller Van Osenbruggen die de bal rakelings naast kopte. De druk van DFS bleef aanhouden en de onrust in de Puttense achterhoede nam toe. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd en in de zesentachtigste minuut was het zover. De weer hardwerkende Hardeveld joeg door en veroverde op de achterlijn de bal op zijn tegenstander en legde deze terug op Heijckmann. Deze zette de bal voor op Melvin van Osenbruggen die de, wederom getoucheerd bal, langs doelman Van Hemel tegen de touwen schoot, 2-2 DFS kreeg loon naar werken en knokte zicht voor de tweede week op rij terug van twee doelpunten achterstand. En het allemaal nog mooier kunnen aflopen. Na een werkelijk prachtige uitgespeelde DFS aanval verscheen Heijckmann vogeltje vrij voor doelman Van Hemel en had hij de bezoekers in de zevende hemel kunnen schieten. De Puttense doelman dacht hier echter anders over en voorkwam met een prima reflex dat DFS er alsnog met de volle buit vandoor zou gaan. Nadat Elvin in blessuretijd nog een goede voorzet naast kopte floot de leidsman voor het einde van deze in 2-2 geëindigde wedstrijd.
Volgende week wordt de gestaakte wedstrijd tegen Montfoort uitgespeeld. De wedstrijd die nog tweeënvijftig minuten duurt begint om 14:30 uur. U bent er als Heuzes 12de Kjel toch ook weer bij?
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.