Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS - Montfoort 0-1
Zaterdag werd het restant van de indertijd gestaakte wedstrijd (scheids geblesseerd) uitgespeeld.
Montfoort wilde 3 punten en nam ze ook mee naar huis!
Direct vanaf het begin straalde Montfoort uit dat wat er ook zou gebeuren , deze middag, zij de winnaar zouden worden. Die uitstraling miste DFS en verloor daarom terecht van de lantaarndrager Montfoort.
Het verslag:

DFS afgetroefd op wilskracht door Montfoort, 0-1
Vandaag stond het resterende deel van de eerder gestaakte wedstrijd tegen vv Montfoort op het programma.
DFS hervatte de wedstrijd in de volgende opstelling: Richard Arends, Corné Davelaar, Ariën Arends, Rick van Walsem, Hesdey Suart(12. Gregory Thijm), Sebastiaan Kolff, Leon Koopman, David Magee, Dusty Louwaars(44. Ted Heijckmann), Elvin Hardeveld en Mike Louwaars.
Dit keer een verslag in twee delen. Op 20 september werd de eerste helft tegen Montfoort aangevangen en uiteindelijk vanwege een blessure van de scheidsrechter gestaakt. De eerste helft was van DFS kant een stuk minder dan de eerste twee wedstrijden. DFS was zeer slordig in de passing en maakte wederom defensieve fouten die op dit niveau er echt uit moeten. Montfoort zat er bovenop en was feller dan de thuisploeg zonder dat men echte uitgespeelde kansen creëerde. Net als in de wedstrijd tegen Breukelen viel Suart wederom uit men een blessure. Na twaalf minuten kwam Thijm al voor hem in de ploeg. Na bijna een kwartier spelen kreeg Montfoort een mogelijkheid toen een voorzet vanaf links bij de tweede paal gelukkig voor DFS volkomen verkeerd geraakt werd door een van de bezoekers. Aan de andere kant veroverde Elvin goed de bal op één van zijn tegenstanders en dribbelde hij de zestien in om de bal vervolgens breed te leggen op Magee. Diens poging werd gesmoord door de Montfoort defensie. Na zesentwintig minuten ging Leon, die zijn eerste minuten maakte dit seizoen, in de fout. Bijna werd dit DFS fataal ware het niet dat doelman Arends met een puike redding een achterstand voorkwam. Montfoort bleef de eerste helft de betere ploeg en probeerde het nog met wat afstandsschoten die geen resultaat opleverde, omdat doelman Arends zijn mannetje stond. De beste DFS aanval zo’n tien minuten voor rust leverde helaas niet de gewenste voorsprong op. Via David kwam de bal bij Elvin die Dusty perfect wegstuurde. Zijn schuiver langs doelman Vianen verdween maar rakelings voorlangs de goal van de bezoekers. Na drieënveertig minuten raakte de scheidsrechter na een botsing met Kolff geblesseerd en werd de wedstrijd uiteindelijk definitief gestaakt.
Op 18 oktober werd de wedstrijd bij een 0-0 stand vervolgt door eerst de laatste acht minuten inclusief blessuretijd van de eerste helft uit te spelen en daarna de tweede helft. DFS zou zich vandaag af laten troeven door de wilskracht van Montfoort. De bezoekers zaten er vanaf de eerste minuut bovenop. Dit resulteerde in de vierenveertigste minuut in de 0-1 voorsprong. DFS verloor op het middenveld de bal en Montfoort speelde deze kans prima uit zodat Sven van Vuuren uiteindelijk de trekker mocht overhalen en doelman Arends kansloos liet, 0-1. In de tweede helft probeerde DFS het wel maar de echte wil om te winnen leek vandaag te ontbreken. De beste kans ontstond na vierenvijftig minuten toen Ariën Arends na een vrije trap zijn inzet via de vingertoppen van doelman Vianen naast zag verdwijnen. Het fysiek sterke Montfoort was in de tegenaanval levensgevaarlijk en dwong doelman Arends tot een aantal puike reddingen. Montfoort ontregelde het spel door een aantal blessures en door gebruik te maken van zijn drie wissels. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg na een corner tot drie maal toe de kans om uit te halen. Helaas werden al deze pogingen gesmoord door de Montfoortse defensie. De wissels aan DFS kant, Melvin voor Ted en Milenko voor David leverde ook niets op en zo leed de thuisploeg een pijnlijke 0-1 nederlaag.
Het is nu aan de technische staf om de scherven bijeen te rapen en de ploeg weer op scherp te zetten voor de bekerwedstrijd tegen Duno D en de competitiewedstrijd tegen Bennekom.
A.s. maandag speelt DFS om 20:00 uur in Wageningen in de eerste ronde van de beker tegen tweedeklasser Duno uit Doorwerth.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.