Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS wint met 1-0 van Bennekom.
Hierbij het verslag van de wedstrijd tegen Bennekom.

DFS herpakt zich en wint van Bennekom, 1-0
Vandaag stond de wedstrijd tegen Bennekom op het programma. Bennekom was de enige ploeg in de hoofdklasse A die nog geen wedstrijd verloren had. Daartegenover staan wel vier gelijke spelen, zodat men met tien punten en de vijfde plaats op de ranglijst aan de wedstrijd begon.
DFS startte in de volgende opstelling: Richard Arends, Corné Davelaar, Ariën Arends, Rick van Walsem, David Magee, Leon Koopman , Melvin van Osenbruggen, Sebastiaan Kolff, Ted Heijckmann, Elvin Hardeveld en Mike Louwaars.
Met de nieuwe trainer Jan van Deinsen op de bank begon DFS uitstekend aan deze wedstrijd. De thuisploeg domineerde het spel en zou ook de grootste mogelijkheden krijgen op de voorsprong. In de beginfase liet Melvin van Osenbruggen een grote kans liggen op een snelle goal van de thuisploeg toen hij een voorzet met zijn hoofd terug wilde leggen op een medespeler waar zelf op het doel koppen een betere optie was geweest. De van een schorsing teruggekeerde Mike Louwaars zag zijn poging in het zijnet belanden. Verder stichtte de steeds opkomende back Davelaar gevaar met zijn rushes en voorzetten vanaf rechts die uiteindelijk steeds door de Bennekomse defensie onschadelijk gemaakt konden worden. Daarna brak er een fase aan waarin er nauwelijks gevaar voor beide doelen te bespeuren was. Bennekom kwam in de eerste helft niet verder dan een in de muur geschoten vrije trap . DFS was nog een keer dichtbij de openingstreffer toen de goed op dreef zijnde Ted een voorzet, die nog geschampt werd door een Bennekom verdediger, afleverde bij Mike Louwaars. De poging van Mike Louwaars verdween via een tegenstander maar net naast het doel van doelman Rensen, zodat men ging rusten met een 0-0 stand.
In de tweede helft kwam Bennekom beter voor de dag en zouden beide ploegen de mogelijkheden krijgen op een voorsprong. De eerste kans was voor de thuisploeg toen Ted Heijckmann na een vloeiend lopende aanval, na een assist van Hardeveld, opdook voor de Bennekomse doelman die met een katachtige redding een achterstand voor zijn ploeg voorkwam. Aan de andere kant kreeg Biekman, na een goed door Sissing opgezette aanval, een grote kans op de voorsprong. Gelukkig koos hij voor een halve omhaal die ruim over het DFS doel verdween. Inmiddels was bij DFS Hesdey Suart als invaller voor Melvin van Osenbruggen binnen de lijnen gekomen. Nadat wederom Biekman een corner voorlangs kopte en de volgende geschampte corner maar net voorlangs het doel van doelman Arends verdween schoot Hardeveld aan de andere kant over en werd een voorzet van de ontsnapte Heijckmann ten kostte van een corner onschadelijk gemaakt. In het laatste kwartier kon het beide kanten opvallen en degene die de eerste goal wist te maken zou er met de winst vandoor gaan. Bennekom liet weer van zich horen door Sissing, die de bal in het zijnet schoot en men raakte na een kopbal vanuit een corner de lat boven doelman Arends. Negen minuten voor tijd stuurde Mike Louwaars met een sublieme pass binnendoor Heijckmann op snelheid weg richting doelman Rensen, die wederom met een puike redding, de DFS aanvaller van een doelpunt afhield. Vijf minuten voor tijd viel de bal na een corner voor de voeten van aanvoerder Van Walsem die de bal eerst miste en daarna zijn inzet gekeerd zag worden waarna de inzet van Hardeveld via het houtwerk en een Bennekom verdediger achter verdween. Uit deze ontstane corner kopte Ariën Arends de bal subtiel binnen waarna doelman Rensen wederom zijn klasse liet zien door de bal met zijn vingertoppen nog net over te tikken. In de negenentachtigste minuut koos Vrouwe Fortuna dan toch de zijde van de thuisploeg toen de ingevallen Suart met een geweldige streep, die overigens als voorzet bedoeld was, de luid bejubelde 1-0 voorsprong en de uiteindelijk eindstand voor de thuisploeg op de borden bracht.
Al met al een op basis van de gehele wedstrijd toch wel verdiende overwinning voor de thuisploeg die daarmee steeg naar de tiende plaats en de aansluiting met de grote middenmoot weer gevonden heeft.
Volgende week vervolgt DFS de competitie tegen het naburige VVA’71 uit Achterberg. De wedstrijd op sportpark De Meent begint om 15:00 uur. U bent er als Heuzes 12de Kjel toch ook weer bij?
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.