Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS verliest met 3-0 in Achterberg
Hierbij het verslag van de wedstrijd:

DFS maatje te klein voor VVA’71
Vandaag stond de streekderby tegen VVA’71 op het programma. VVA'71, dat vooraf derde stond, voert de grote middenmoot van zeven ploegen in de hoofdklasse A aan.
DFS startte in de volgende opstelling: Richard Arends, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Leon Koopman, Hesdey Suart, Sebastiaan Kolff, David Magee, Melvin van Osenbruggen, Ted Heijckmann, Elvin Hardeveld en Mike Louwaars.
DFS begon vandaag door een blessure van verdediger Arends met een gewijzigd centrum aan deze wedstrijd. Leon Koopman vormde met aanvoerder van Walsem het centrale duo achterin. Vanaf de eerste minuut zat de thuisploeg er bovenop en kreeg DFS niet de ruimte om te voetballen. Na zes minuten dook de Achterbergse topscoorder Siemen Eijkemans al vogeltje vrij op voor doelman Arends die met een puike redding een snelle achterstand voor DFS voorkwam. De afstemming in de achterhoede bij DFS liet te wensen over en men had de handen vol aan de bewegende mensen bij de thuisploeg. Na elf minuten liep Denny van Loen zo uit de rug van een DFS verdediger weg en schoof hij beheerst de 1-0 voorsprong binnen. Na een kwartier kwam DFS voor het eerst een keer goed door en was het uiteindelijk Hardeveld die na een passeeractie doelman Skverer onder vuur nam. In het verdere verloop van de eerste helft kwam DFS niet veel verder dan twee afstandsschotjes die een makkelijke prooi waren voor de Achterbergse doelman. De thuisploeg liet vlak voor rust via opnieuw Eijkemans, die wederom Arends op zijn weg vond, nog de kans op een ruimere voorsprong liggen.
In de tweede helft kwam Visser binnen de krijtlijnen als vervanger van de al niet fit aan de wedstrijd begonnen Koopman. Ook in de tweede helft bakte de bezoekers er niet veel van. Men was zeer ongelukkig in de passing en men leed constant balverlies. Het was dan ook wachten op de tweede goal van de thuisploeg. Nadat een bal voorlangs net niet binnengetikt kon worden was het in de vijfenvijftigste minuut raak. Balverlies aan DFS kant leidde een splijtende pass van Tmim in op Denny van Loen die zijn tweede goal van de middag tegen de touwen schoot, 2-0. DFS wisselde Melvin voor Thijm en probeerde het met een aantal afstandsschoten via Louwaars en Kolff. Een kwartier voor tijd dolde de goed op dreef zijnde Tmim de DFS achterhoede weer eens en rondde hij zijn solo af door de uiteindelijke 3-0 eindstand binnen te schieten.
Al met al een teleurstellende middag voor de bezoekers en hun weer massaal meegereisde supporters. DFS kwam vandaag op alle fronten tekort en kon dus met een nederlaag in de tas de rijn weer oversteken op weg naar huis.
Nu de komende week gebruiken om de geblesseerde spelers weer op te lappen en de ploeg weer op scherp te zetten voor de belangrijke thuiswedstrijd van volgende week tegen één van de concurrenten in de onderste regionen van de hoofdklasse A.
Volgende week vervolgt DFS de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jodan Boys. De wedstrijd op sportpark ’t Heerenland begint om 14:30 uur. U bent er als Heuzes 12de Kjel toch ook weer bij?
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.