Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS verliest met 1-4 van concurrent Jodan Boys
PFF te wordt een moeilijk seizoen:

Het verslag:

Vandaag stond de wedstrijd tegen De Jodan Boys op het programma. De Jodan Boys uit Gouda verzamelde tot vandaag zes punten uit de eerste acht wedstijden en stond één plaats onder DFS op de ranglijst. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd om weg te komen uit de onderste regionen van de hoofdklasse A.
DFS startte in de volgende opstelling: Richard Arends, Corné Davelaar, Ariën Arends, Rick van Walsem, Hesdey Suart, Sebastiaan Kolff, Melvin van Osenbruggen, David Magee, Ted Heijckmann, Elvin Hardeveld en Mike Louwaars.
Het zou vandaag wederom een teleurstellende middag worden voor iedereen die DFS een warm hart toedraagt. In de warming-up bleek Koopman toch niet fit genoeg om te spelen waardoor Melvin van Osenbruggen alsnog zijn opwachting in de basis mocht maken.
De eerste mogelijkheid was voor DFS toen een voorzet van Mike uiteindelijk door een verdediger van de bezoekers weggewerkt kon worden. Aan de andere kant nam Roggeveen Arends onder vuur en liet Azzouti een rollertje los die ook geen probleem opleverde voor de DFS doelman. Daarna legde Melvin de bal in de zestienmeter goed terug op Hardeveld die de bal mistte waarnaar deze door Magee opgepikt en uiteindelijk hoog over het vijandelijke doel geschoten werd. Toen braken er donkere wolken boven de thuisploeg los. Eerst ging doelman Arends in de fout toen hij de bal na een door Heerkens genomen vrije trap los liet waarnaar deze door Azzoutti binnen gefrommeld kon worden, 0-1. Na achttien minuten werd een ongelukkige actie van Mike Louwaars van achteren op aanvoerder Branks wel heel zwaar met direct rood bestraft. DFS moest dus al vroeg verder met tien man en omdat de scheidsrechter deze overtreding als natrappen zag zullen wij Mike voorlopig niet meer tussen de krijtlijnen terugzien. DFS stuitte daarna via Ted nog op doelman Bahlmann, zag Heerkens namens de bezoekers een vrije trap op de lat schieten en doelman Arends een hard schot van De Rijk uit de korte hoek halen. Na een half uur dook Heijckmann op voor de Jodan Boys doelman die Ted zijn poging al dan niet met een overtreding onschadelijk maakte waarnaar Hardeveld de afvallende bal overschoot. Jodan Boys haalde alles uit de kast voor de punten en men stortte in de eerste helft dan ook regelmatig met veel theatraal misbaar ten aarde en werd daarvoor ook nog eens regelmatig met een vrije trap beloond door de pietluttig fluitende scheidsrechter. Vlak voor rust zag Hesdey zijn indraaiende vrije trap boven doelman Bahlmann op de lat belanden en leverde een klutssituatie in de zestien ook niet meer dan een achterbal op.
In de tweede helft liepen de tien man van DFS al snel definitief achter de feiten aan. Na zesenvijftig minuten werd wederom een standaardsituatie de thuisploeg fataal. Heerkens nam een vrije trap en legde deze terug op Roggeveen die de bal tegen de touwen knalde, 0-2. Zes minuten later lag ook de derde tegentreffer achter doelman Arends toen Buntsma in de rebound, na eerst nog op de DFS doelman gestuit te zijn de 0-3 binnen schoof. DFS bracht hierop Visser en Dusty Louwaars binnen de lijnen voor Suart en Magee. Nadat Jodan Boys via Borsboom uit een volgende standaardsituatie de bal op de paal kopte deed DFS via Dusty Louwaars, na een goede voorzet van Heijckmann, nog wat terug in de vorm van de 1-3. Verdediger Thijm kwam hierop nog als stormram binnen de lijnen voor Hardeveld. In de negentigste minuut werd een overtreding van aanvoerder Van Walsem door de scheidsrechter ook nog eens bestraft met een penalty die door Borsboom werd benut waardoor de eindstand van 1-4 op het scorebord verscheen.
DFS leed vandaag dus een pijnlijke nederlaag tegen één van haar concurrenten en zit dus duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg oogt, op de wedstrijd tegen Bennekom na, de laatste wedstrijden wat flets, heeft te kampen met blessures en half fitte spelers en maakt teveel persoonlijke fouten. Er is dus werk aan de winkel voor trainer Van Deinsen om de boel weer op de rails te krijgen.
De eerstvolgende wedstrijd voor DFS betreft de bekerontmoeting op dinsdag 18 november tegen Spero uit Elst (Gld). De wedstrijd op sportpark De Pas begint om 20:00 uur.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.