Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS neemt drie punten mee uit Huizen!!
Omdat uw redacteur een weekendje de hort op was, stuur ik hierbij alsnog het verslag van de gewonnen uitwedstrijd in en tegen Huizen (0-2)

Verslag:

Teamprestatie tegen Huizen levert DFS drie punten op, 0-2
DFS trad vandaag op het prachtige sportpark De Wolfskamer aan tegen Huizen. Op een vervelend incident tegen Bennekom na verloopt de competitie voor de gastheren uitstekend. Huizen stond voorafgaande aan deze wedstrijd met zestien punten op de vierde plaats. Voor DFS werd het zaak om eindelijk weer eens punten te pakken na twee forse competitienederlagen op een rij.
DFS startte in de volgende opstelling: Richard Arends, Corné Davelaar, Ariën Arends, Rick van Walsem, David Magee, Sebastiaan Kolff, Leon Koopman, Ritchie Meuzer, Melvin van Osenbruggen, Elvin Hardeveld en Ted Heijckmann.
Na de doordeweekse bekerontmoeting tegen Spero (1-4 winst) ging het vandaag weer om de competitiepunten. De geschorste Mike Louwaars en de geblesseerden Dusty Louwaars, Visser, Thijm en de na de warming up afgehaakte Suart ontbraken vandaag op het wedstrijdformulier.
Ritchie Meuzer verscheen daarom op het laatste moment alsnog aan de aftrap van de wedstrijd als vervanger van de in de warming up afgehaakt Suart.
In de eerste helft was het de thuisploeg dat met prima combinatievoetbal de lakens uitdeelde. DFS kwam niet veel verder dan enkele plaagstootjes. Na veertien minuten kregen de gastheren een reuzenkans op een vroege voorsprong. Een vrije trap van Van Waveren werd gekeerd door doelman Arends waarnaar de rebound van dichtbij wederom door Arends gekeerd werd en de afvallende bal hieruit door een van de Huizen spelers gelukkig over werd geschoten. Het gevaar van Huizen kwam voornamelijk over rechts via voorzetten van de opkomende back Benning en handenbinder Van Waveren. Na een voorzet van Benning was het van Logtestijn die na drieëntwintig minuten maar rakelings over kopte. DFS kwam niet verder dan een geblokte poging van Heijckmann en een voorzet van Davelaar die maar net overging. Na ongeveer een half uur kreeg Kolff geel van de scheidsrechter en Huizen een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Wederom Van Waveren ontfermde zich over de bal en zag zijn poging in de DFS muur gesmoord worden. En terwijl Huizen nog protesteerde voor vermeend hands schakelde DFS snel om en werd Heijckmann die achter zijn man vandaan leek te komen toch door de grensrechter voor buitenspel afgevlagd. Huizen bleef de gevaarlijkste ploeg en schoot via wederom Van Waveren nog een keer over zodat men uiteindelijk ging rusten met een voor DFS op dat moment gelukkige 0-0 tussenstand.
In de tweede helft werd het spel van Huizen minder, wellicht dacht men er na de eerste helft te gemakkelijk over. DFS beet zich vast in de wedstrijd en werd met de minuut gevaarlijker. Na tweeënvijftig minuten kwamen de bezoekers vanuit een corner zelfs op een voorsprong. Na een prima door Heijckmann genomen corner was het aanvoerder van Walsem die de 0-1 voorsprong binnen kopte. Vanaf dat moment groeide het vertrouwen in een goed resultaat en werd de verbetenheid aan DFS kant nog groter. De ploeg streed gesteund door de meegereisde aanhang voor elke meter! Twee minuten later had de voorsprong zelfs verdubbeld kunnen worden toen een mooie opgezette aanval via Davelaar, van Osenbruggen en Meuzer uiteindelijk door Hardeveld langs de goal van Verkerk werd geschoten. Na tweeënzestig minuten voorkwam doelman Richard Arends met een katachtige redding na een schot van Doeve de gelijkmaker. DFS kreeg steeds meer ruimte in de omschakeling. Na zo’n omschakeling was het Hardeveld die maar rakelings overschoot. Na drieënzeventig minuten kreeg Huizen de ultieme kans op de gelijkmaker. Na een voorzet vanaf rechts kon Aron Klaassen vogeltje vrij van dichtbij in koppen. Met zijn derde klasse redding deze middag voorkwam de uitstekend op dreef zijnde doelman Richard Arends de gelijkmaker. DFS schakelde weer eens snel om en na een perfecte voorzet van rechtsback Davelaar kreeg Melvin van Osenbruggen de kans op de beslissing van de wedstrijd. Helaas verdween zijn kopbal steenhard op de lat boven doelman Verkerk. Huizen schoot in de laatste fase via Van Waveren nog een vrije trap rakelings over. In de negenentachtigste minuut besliste DFS de wedstrijd in haar voordeel. Hardeveld stuurde Heijckmann weg die de voor zijn goal staande Verkerk met een heerlijke boogbal kansloos liet en zo de eindstand op 0-2 bepaalde.
DFS leverde vanmiddag een echte teamprestatie. Er werd geknokt voor elke kunstgrasspriet en zeker na de voorsprong ging men steeds meer geloven in de overwinning. Complimenten voor het hele team! De ploeg heeft weer wat lucht en staat nu met tien punten op de elfde plaats. Nu volgende week deze lijn en teamspirit doorzetten in de belangrijke wedstrijd tegen één van de concurrenten in de staart van de ranglijst van de hoofdklasse A.
Volgende week treed DFS in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop aan tegen Volendam. De wedstrijd op sportpark ´t Heerenland begint om 14:30 uur. U steun als Heuzes 12de Kjel wordt in deze wedstrijd wederom zeer op prijs gesteld !
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.