Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS wint belanngrijke uitwedstrijd bij Montfoort.
Verslag wedstrijd uit tegen Montfoort:

DFS wint do or die wedstrijd van Montfoort, 0-1
Vandaag stond de zeer belangrijke wedstrijd tussen Montfoort en DFS op het programma. Bij winst loopt DFS weg bij rode lantaarndrager Montfoort en sluit men weer aan bij de concurrentie in de Hoofdklasse A. Eerder dit seizoen ging DFS thuis met 0-1 ten onder tegen een goed georganiseerd en fysiek sterk Montfoort.
DFS startte in de volgende opstelling: Benny Geerts, Rody van Osenbruggen (85. Jordan van Elst), Ariën Arends, Rick van Walsem, David Magee, Ritchie Meuzer (80.Marco Mauritz), Leon Koopman, Sebastiaan Kolff, Ted Heijckmann, Elvin Hardeveld, Mike Louwaars
Naast de drie langdurig geblesseerde spelers ontbraken vandaag ook de geschorste Davelaar en de zieken Visser, Thijm en Melvin van Osenbruggen bij DFS.
DFS begon prima aan de wedstrijd op het slechte veld van de thuisploeg. Na zeven minuten slalomde Magee zich aan de zijlijn prima vrij en bediende hij Hardeveld die zich tussen twee tegenstanders door vrijspeelde en zijn uithaal in het zijnet zag verdwijnen. Enkele minuten later probeerde Mike Louwaars het met een subtiele bal van afstand die door de uitstekende doelman Vianen met zijn vingertoppen maar ternauwernood overgetikt kon worden. Montfoort drong daarna wat meer aan en kreeg na iets meer dan twintig minuten een grote kans toen een doorgekopte bal van dichtbij geplaatst in de bovenhoek gekopt leek te worden. Met een uiterste krachtsinspanning haalde doelman Geerts de bal uit de bovenhoek om zo een achterstand te voorkomen. Even later kon van Ede zo doorlopen om uiteindelijk de bal naast te schuiven. DFS werd weer gevaarlijk via de snelheid van Heijckmann die zijn voorzet door doelman Vianen weg gestompt zag worden waarna Mike Louwaars de afvallende bal uiteindelijk overschoot. Doelman Geerts haalde voor de rust ook nog een hard schot uit de benedenhoek zodat beide ploegen na een gelijkwaardige eerste helft gingen rusten met een 0-0 stand.
De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor DFS toen een voorzet van Heijckmann door Mike Louwaars, die een zetje kreeg van een tegenstander, werd gemist. Aan de andere kant mocht de thuisploeg na een overtreding van aanvoerder Van Walsem, die hem geel en een schorsing opleverde, aanleggen voor een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De vrije trap leverde uiteindelijk niets op doordat Kolff de bal kon wegwerken. Daarna kreeg DFS twee reuzenkansen op de voorsprong. Eerst dook Heijckmann, na een steekpass door het midden, vogeltje vrij op voor doelman Vianen die zijn schuiver uitstekend pareerde. Even later lag Vianen wederom in de weg toen Mike Louwaars alleen voor hem opdook. Montfoort werd gevaarlijk door de boomlange en teruggekeerde ex aanvoerder De Vlieger die zijn kopbal gelukkig recht in de veilige handen van doelman Geerts kopte. Nadat Koopman en Kolff hun afstandsschoten over zagen vliegen kwam DFS rond de tachtigste minuut toch op voorsprong. De net ingevallen Mauritz bediende de op dreef zijnde Mike Louwaars die zich met één beweging vrijspeelde en alleen voor doelman Vianen kalm bleef door beheerst de, door Heuzes 12de Kjel luid bejubelde, 0-1 voorsprong tegen de touwen te schieten. Daarna ging Montfoort alles of niets spelen en posteerde men de boomlange De Vlieger in de spits. Montfoort pompte de ballen naar voren in de hoop dat deze een keer goed zou vallen. DFS vergat op dat moment om de wedstrijd definitief in het slot te gooien zodat het tot het laatste moment spannend bleef. Na een aantal gevaarlijke situaties overleeft te hebben kon DFS na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter de handen in de lucht steken. De verdiende overwinning en de drie punten waren binnen waardoor rode lantaarndrager Montfoort voorlopig het nakijken heeft en DFS, dat over Volendam heen gaat en nu twaalfde staat, de aansluiting met de concurrentie onderin de Hoofdklasse A weer heeft gevonden.
Volgende week staat de derby tegen VVA’71 op het programma. De wedstrijd op sportpark ’t Heerenland begint om 14:30 uur. U bent er toch ook weer bij om onze jongens te steunen?
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.