Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

sv DFS - VVA '71 0 - 0.
Hierbij het verslag van de wedstrijd van avnmiddag. Zeker GEEN saaie nul-nul wedstrijd. In de eerste helft had DFS de wedstrijd nar zich toe moeten trekken:

DFS en VVA’71 delen de punten in streekderby, 0-0
Vandaag stond de streekderby tegen VVA’71 op het programma. De ploeg uit Achterberg stond voorafgaande aan deze wedstrijd op een fraaie derde plaats terwijl DFS na de winst van vorige week tegen Montfoort de aansluiting met de concurrentie onderin weer heeft gevonden. Eerder dit seizoen verloor DFS kansloos met 3-0 van VVA’71.
DFS startte in de volgende opstelling: Benny Geerts, Corné Davelaar, Ariën Arends, Gregory Thijm, David Magee, Rody van Osenbruggen, Leon Koopman, Sebastiaan Kolff, Ted Heijckmann, Elvin Hardeveld (72. Melvin van Osenbruggen), Mike Louwaars
Zonder de geschorste aanvoerder Van Walsem legde DFS voor de rust een prima partij op de mat. We kunnen rustig stellen dat het de beste helft van dit seizoen was. Met prima combinatievoetbal zou de thuisploeg zich een handvol kansen creëren. Alleen ontbreek het de ploeg net aan dat beetje geluk om de mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Na elf minuten vond Mike Louwaars na een combinatie met Heijckmann doelman Schaap op zijn weg. Twee minuten later leverde een vrije trap van Louwaars wederom gevaar op toen Thijm onder de bal doorging en doelman Schaap de bal nog net kon keren en deze uiteindelijk door de Achterbergse defensie weggewerkt kon worden. VVA’71 deelde een speldenprikje uit toen een voorzet vanaf recht gelukkig voor DFS door niemand binnengetikt kon worden en voorlangs verdween. Daarna slingerde rechtsback Davelaar de bal voor en blokte Heijckmann de door een verdediger van de bezoekers weggewerkte bal waardoor deze voor de voeten viel van Hardeveld die zijn uithaal helaas op de lat uiteen zag spatten. Kolff bediende na eenentwintig minuten Heijckmann, die de bal meegaf aan Mike Louwaars wiens inzet maar net voorlangs verdween. Even later keerde de uitstekende doelman Schaap een inzet van Hardeveld en schoot Mike Louwaars vanuit kansrijke positie nog over en naast, zodat het eigenlijk een wonder was dat DFS ging rusten met 0-0.
In de tweede helft zou de wedstrijd meer in balans komen, al kreeg DFS ook zeker in het eerste half uur weer genoeg mogelijkheden. De weer prima op dreef zijnde Rody van Osenbruggen kreeg na goed vrijgespeeld te zijn een prima mogelijkheid, helaas verdween zijn inzet hoog over het vijandelijke doel. Daarna ontstond er een fase waarin beide ploegen erg onnauwkeurig waren en er geen mogelijkheden voor beide doelen ontstonden. Rond het half uur speelde Kolff de bal prima door op Mike Louwaars die net verkeerd uit kwam waardoor de hoek uiteindelijk te klein werd en doelman Schaap zijn inzet kon pareren. Daarna ging Kolff in de fout bij een kaats richting Thijm en kreeg VVA’71 tot twee keer toe de kans op de voorsprong. Gelukkig verprutste men deze door een slechte aanname en een schot voorlangs. Na vierenzestig minuten stond Hardeveld na een pass door het midden ineens oog in oog met doelman Schaap. Zijn inzet verdween helaas via de grote teen van de doelman en de paal naast het doel. In het laatste kwartier werd VVA’71 sterker en drukte men DFS terug op de eigen helft. Met wat kunst en vliegwerk en een prima op dreef zijnde doelman Geerts overleefde DFS, dat zelf via Heijckmann nog een mogelijkheid kreeg, deze fase zodat de streekderby in 0-0 eindigde.
Deze wedstrijd moet de ploeg vertrouwen geven voor de resterende zeven wedstrijden in de competitie. DFS is weer een punt uitgelopen op Montfoort en Volendam die beide verloren. Verder kwam DFS in punten gelijk met Bennekom en heeft men Breukelen dat drie punten meer heeft nog in het vizier. Er is dus nog van alles mogelijk dit seizoen!
Volgende week staat de wedstrijd tegen Jodan Boys op het programma. De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 14:30 uur. U bent er toch ook weer bij om onze jongens te steunen?
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.