Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

In Volendam werd verloren met 4-2.
Hieronder het verslag van de wedstrijd:

DFS stelt teleur tegen RKAV Volendam
Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd tegen RKAV Volendam op het programma. Doordat Bennekom en Huizen, na tussenkomst van de rechter, de vijf punten in mindering hebben terug gekregen had DFS het ontlopen van de nacompetitie vandaag niet meer in eigen hand. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting met de Wijdbroeken in 1-1
Opstelling DFS: Benny Geerts, Gregory Thijm (46. Corné Davelaar), Ariën Arends (83. Milenko Visser), Rick van Walsem, David Magee, Rody van Osenbruggen, Leon Koopman, Sebastiaan Kolff, Melvin van Osenbruggen, Ted Heijckmann (74. Ritchie Meuzer), Elvin Hardeveld
Over de eerste helft kan uw verslaggever helaas weinig positiefs melden. Het leek wel of DFS met pap in de benen aan de wedstrijd was begonnen. Het liep voor geen meter terwijl het al gedegradeerde Volendam blijkbaar bevrijdt was na de definitieve degradatie in de vorige speelronde. De wijdbroeken speelde frank en vrij en combineerde er lustig op los in de eerste helft. Het was dan ook niet verwonderlijk dat na vijfentwintig minuten de 1-0 op het scorebord verscheen via een doelpunt van Noordebos. DFS kwam er wel een aantal keer uit, maar deze aanvallen leverde nauwelijks echt doelgevaar op. Nadat de handige Ibrahim een door doelman Geerts losgelaten bal over knalde kwam de thuisploeg na veertig minuten volkomen terecht na een mooie aanval op 2-0 door een doelpunt van Koning. DFS kreeg in de laatste vijf minuten voor de rust tot tweemaal toe de kans op de aansluitingstreffer. Beide keren was het Heijckmann die alleen voor de keeper er niet in slaagde om doelman Tol te passeren.
In de tweede helft ging DFS alles of niets spelen. Davelaar kwam binnen de krijtlijnen voor Thijm en ging als een halve rechtsbuiten spelen. Verder werd verdediger Van Walsem in de spits geposteerd. Deze tactiek leverde direct resultaat op toen Van Walsem na een assist van Davelaar met een kopbal de 1-2 liet aantekenen. Een minuut later zette Davelaar weer goed door en bediende hij wederom gelegenheidsspits Van Walsem die met een schuiver de 2-2 tegen de touwen schoot. Lang kon DFS niet genieten van de voorsprong want na tweeënvijftig minuten was het Ibrahim die de zeeën van ruimte achter de driemansdefensie van DFS benutte en de 3-2 binnenschoot. De snelle en behendige voorhoede van Volendam kon zich lekker uitleven tegen een alles of niets spelend DFS. Nadat Volendam tot twee maal toe het houtwerk hat geteisterd schampte Heijckmann een voorzet van Davelaar maar half zodat deze voorlangs verdween. Twintig minuten voor tijd liet wederom Ibrahim Arends zijn hielen zien en schoot hij beheerst de eindstand van 4-2 binnen.
Al met al een teleurstellende middag voor de massaal meegereisde supporters. Tijdens de wedstrijd was al duidelijk dat DFS ook bij een overwinning veroordeeld zou zijn tot het spelen van P/D wedstrijden. Het is nu aan de technische staf om de selectie voor de komende twee wedstrijden op scherp te zetten! We hebben nog steeds alles in eigen hand, maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden als in deze wedstrijd. We willen strijd en beleving zien en dan zien we wel of dat genoeg is om het hoofdklasserschap met een jaar te verlengen. DFS speelt op 23 en 30 mei een halve competitie met JSV Nieuwegein en Deltasport die vandaag tegen elkaar met 2-2 gelijk speelde.
DFS treed volgende week op sportpark ’t Heerenland om 14:30 uur aan tegen JSV Nieuwegein. Kom onze jongens aanmoedigen want zij hebben de steun van Heuzes 12de Kjel hard nodig.
Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.