Klik hier wanneer de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.

DFS - JSV Nieuwegein 6-0
Hierbij het verslag van de eerste nacompetitiewedstrijd voor handhaving in de Hoofdklasse:

DFS zet eerste stap op weg naar handhaving na 6-0 winst tegen JSV Nieuwegein.
Vandaag stond de eerste van de twee P/D wedstrijden in poule 2 van de nacompetitie op het programma tegen JSV Nieuwegein.
Opstelling DFS: Benny Geerts (78. Hans Geerts), Rick van Walsem, Ariën Arends, Gregory Thijm, Rody van Osenbruggen, Corné Davelaar, Leon Koopman (63. Melvin van Osenbruggen), Sebastiaan Kolff, David Magee, Ted Heijckmann (78.Milenko Visser), Elvin Hardeveld
DFS begon uitstekend aan de wedstrijd en voordat de bezoekers met de ogen konden knipperen was de wedstrijd al gespeeld. Nadat Heijckmann eerst nog een dot van een kans om zeep hielp was het in de derde minuut wel raak toen Heijckmann Hardeveld bediende die de 1-0 tegen de heerlijk ritselende touwen schoot. In de zesde minuut zagen we een bijna identieke goal alleen was het nu Hardeveld die Heijckmann de gelegenheid bood om de 2-0 binnen te schieten. Eigenlijk was de wedstrijd hiermee al vroeg gespeeld. Doelman Geerts, die zijn laatste thuiswedstrijd voor DFS speelde, hoefde maar één keer handelend op te treden bij een doelpoging van de bezoekers die verder nog een bal uit een klutssituatie overschoten. DFS kreeg via Heijckmann en Hardeveld de kansen op een ruimere voorsprong. Verder kopte good old Thijm nog op de paal. Een vrije trap van Magee leek door Van Walsem binnen gelopen te kunnen worden. Alleen raakte hij de bal niet waardoor deze achter ging. Nadat een voorzet van Hardeveld op de vrijstaande Heijckmann maar net onschadelijk gemaakt kon worden ten koste van een corner was het Davelaar die vlak voor rust van dichtbij voor de tweede maal deze middag de paal teisterde.
In de tweede helft besliste DFS in de tweeënvijftigste minuut de wedstrijd definitief. Hardeveld onderschepte een bal en legde deze panklaar neer voor Heijckmann die met zijn tweede van de middag de 3-0 op het scorebord bracht. Enkele minuten later kopte Heijckmann tegen de lat waarna Davelaar de bal tegen de arm van de op de doellijn staande Van de Horst kopte. Scheidsrechter De Bruin legde de bal op de stip een gaf Van der Horst een rode kaart. De vandaag als rechtshalf spelende Davelaar schoot de penalty bekwaam binnen, 4-0. Bij DFS kwam inmiddels Melvin van Osenbruggen voor de licht aangeslagen Koopman binnen de lijnen. Nadat Magee voorlangs en Melvin van Osenbruggen overgeschoten hadden maakte Davelaar er met een afstandsschot 5-0 van. In de achtenzeventigste minuut kreeg de vertrekkende doelman Geerts een publiekswissel en werd hij tussen de palen afgelost door broer Hans Geerts. Verder kwam Milenko Visser nog voor Ted Heijckmann in het veld. Nadat Hardeveld nog een grote kans naast prikte tekende Melvin van Osenbruggen in de laatste minuut na een assist van Visser voor het slotakkoord, 6-0. DFS won achteraf ook nog de volstrekt nutteloze penaltyserie met 5-3 van de bezoekers.
De eerste stap op weg naar handhaving is gezet. Volgende week in Vlaardingen moet DFS het nu gaan afmaken tegen Deltasport wil het Hoofdklasser blijven. DFS zal het dan wel zonder Magee moeten doen die door zijn gele kaart van vandaag geschorst is voor deze wedstrijd.
DFS treed volgende week op sportpark Broekpolder in Vlaardingen om 14:30 uur aan tegen Deltasport. Kom onze jongens aanmoedigen want zij hebben de steun van Heuzes 12de Kjel hard nodig op weg naar een nieuw seizoen als hoofdklasser.

Nederbetuwesport.nl | info@nederbetuwesport.nl

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.