sv DFS knokt zich naar drie punten 2-3

Opstelling: Jordy van der Kracht, Kerem Cifci, Max Jansen, Aleksandar Lejic, Marijn de Kler, Jesse Edge, Arjan Goorman, Fatih Ilkhan (77. Furkan Alakmak), Alper Yaldiz (62. Zefanho Kiriwenno), Cedric Badjeck, Noë Bokila

In de tweede uitwedstrijd op een rij moest trainer Arts door de afwezigheid van aanvoerder Davids en Den Heijer twee aanpassingen doen op het middenveld. Daardoor speelde het centrale verdedigers duo van vorige week vandaag op het middenveld. Nadat een kluts voor de goal van de bezoekers niets opleverde schoot spits Badjeck de Betuwenaren, na een overtreding op Cifci, vanaf de strafschopstip beheerst op voorsprong, 0-1. De voorsprong was van korte duur, want zes minuten later schoot Post de gelijkmaker achter doelman Van der Kracht, 1-1. Daarna schoot Ilkhan, na een hakbal van Goorman, naast, kon een prima voorzet van Cifci weggewerkt worden en zag Badjeck zijn inzet op het dak van het doel eindigen. Aan de andere kant schoot ‘vedette’ Gouriye voorlangs. Iets na het half uur schoot Badjeck, met zijn tweede goal van de middag, DFS weer op voorsprong, 1-2 Doelman Van der Kracht voorkwam, in de slotfase van de eerste helft, met een prima save de gelijkmaker van de gastheren.

In de tweede helft pareerde doelman Kuiper met een prima redding een inzet van Badjeck. De wedstrijd werd er vervolgens van beide kanten niet beter op. DFS liet zich teugzakken tegen WHC dat optisch een overwicht had, zonder heel veel grote mogelijkheden te creëren. Elf minuten voor tijd kwam de thuisploeg via Gouriye, die de bal na een rommelige situatie voor de goal kon binnenschuiven, op 2-2. De ingevallen Alakmak liet zes minuten voor tijd de DFS-aanhang juichen door een afvallende bal achter doelman Kuiper tegen de touwen te strepen, 2-3. WHC ging daarna alles of niets spelen op jacht naar de gelijkmaker. In de tegenstoot liet DFS een aantal mogelijkheden op de beslissing liggen zodat het spannend bleef. De warrige scheidsrechter voegde maar liefst acht minuten blessuretijd aan de wedstrijd toe waarin WHC met een kopbal naast nog dichtbij de gelijkmaker was.

Al met al een zwaar bevochten en belangrijke driepunter voor onze mannen, die volgende week aan de bak mogen tegen de ongeslagen koploper SVZW uit Wierden.

A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen koploper SVZW op het programma.

Terug naar het overzicht